Peste 1000 de absenți ieri, la Simularea de la BAC!

0

Elevii de clasa a XII-a au început ieri simularea examenului de Bacalaureat 2023. Mai întâi a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, accesul în sălile de examen făcându-se între 8:00 și 08:30.
În Argeș au fost înscriși la prima promă 4720 elevi. Dintre aceștia 3705 s-au prezentat la examen iar 1015 au lipsit. Elevii de liceu trebuiau să aibă cu ei un document de identitate: carte de identitate ori pașaport pentru identificare. Proba de ieri din cadrul simulării examenului de bacalaureat a început la 9:00, moment în care, în fiecare sală, s-au deschis plicurile sigilate care conțineau subiectul. Liceenii care susțin simularea examenului de Bacalaureat au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea testelor, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Disciplinele la care se susțin probele scrise sunt următoarele: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie / fizică / chimie / biologie / informatică / geografie / logică / argumentare și comunicare / psihologie / economie / sociologie / filosofie.
Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2023 • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.