2000 de angajați Dacia vor fi preluați de ”Horse”

0

Schimbările care au loc la Dacia în această perioadă fac parte din noul proiect al Renault și acela de divizare a activității de cercetare dar și de producție a motoarelor și vehiculelor.
Astfel, după cum s-a mai scris, grupul Renault, din care face parte și Dacia, a semnat un acord cu chinezii de la Geely pentru a crea o societate mixtă care să producă motoare termice, inclusiv sisteme hibride. Ulterior, acestei alianțe i s-a adăugat și gigantul petrolier Aramco care a semnat o scrisoare de intenție. Compania denumită, deocamdată, Horse, formată din colaborarea Renault cu Geely și Aramco, va grupa 17 uzine de motoare termice și 19.000 de angajați din întreaga lume și va genera venituri anuale de 15 miliarde de euro. Din totalul celor 17 uzine, opt vor aparține Renault. Acestea sunt amplasate în Europa, Turcia și America Latină. Restul de nouă aparțin grupului chinez Geely și subsidiarei acestuia Arobay. Dintre acestea opt se află în China și una în Suedia, la Skovde. Una dintre cele opt uzine de motoare Renault implicate în tranzacție, se află în România, la Mioveni. Compania „Horse” va prelua din România părți din două activități – cea de inginerie și cea de producție a motoarelor. În zona de inginerie vorbim despre 450 de angajați dintr-un total de 1.700, iar la uzina de motoare și cutii de viteze circa 1.500 în care intră atât cei de la producție, cât și cei de la verificarea calității și așa mai departe. Este vorba oameni implicați în activitatea desfășurată la uzinele de motoare și cutii de viteze din Mioveni. În total, noua companie Horse va prelua aproape 2.000 dintre actualii angajați ai Renault din România.
Conform noii organizări a grupului Renault, în România vor activa două entități: una cu personalitate juridică – „Horse” – care va grupa activitățile de cercetare – dezvoltare și producție a motoarelor termice și cealaltă de asamblare a mașinilor – Automobile Dacia. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.