Încălzire ieftină și ecologică de la Fabriquette SRL

0
0

Într-un mediu în continuă evoluție, în care cu toții suntem preocupați pe de o parte, de găsirea de soluții alternative de energie, iar pe de altă parte de formule eficiente pentru protejarea mediului, reprezentanții Fabriquette SRL oferă varianta optimă pentru încălzirea locuințelor.

Pentru aprinderea focului în șemineu, centrală termică sau sobă, se poate opta pentru brichetele de foc din rumeguș, din brad sau esențe mixte. Acestea reprezintă un combustibil lemnos, utilizat din ce în ce mai des în gospodării, fiind obținute prin comprimarea rumegușului la o presiune foarte mare, fără a se utiliza în acest proces alte substanțe chimice. Brichetele din rumeguș generează de 2-3 mai multă căldură decât lemnul, eliminând o cantitate minimă de dioxid de carbon, similară cu cea asimilată de copaci în timpul fotosintezei. Compactarea este cheia unei brichete de succes. Motivul este că materialele compacte ard mult mai eficient.

Există însă o întreagă serie de alte argumente care recomandă brichetele din rumeguș ca cel mai bun combustibil lemnos pentru încălzirea casnică și vreau să le expun pe scurt.

Brichetele din rumeguș conțin o umiditate mult mai scăzută decât lemnele – aproximativ 90% substanță uscată. Umiditatea din interiorul brichetelor din rumeguș înregistrează o medie cuprinsă între 6-8%. Acest lucru determină o ardere mult mai bună, cu o putere calorică net superioară celei rezultate din arderea lemnului. Încălzirea cu brichete din rumeguș determină o reducere cu până la 30% a cheltuielilor pentru procurarea combustibilului lemnos.

Spre deosebire de lemn, brichetele din rumeguș ard cu un conținut redus de cenușă, raportat la volumul de combustibil utilizat. Așadar, curățarea sistemului de încălzire se va face mult mai simplu. Datorită umidității extrem de mici, focul rezultat din arderea brichetelor din rumeguș nu elimină decât o cantitate infimă de fum. Nu același lucru se poate spune despre arderea lemnelor, mai ales dacă în sistemul de încălzire al locuinței se introduc lemne verzi. Brichetele de lemn, cu toate că au un timp de ardere de 2,5 mai mare, comparativ cu un volum asemănător de lemne pentru foc, elimină o cantitate mai mică de fum.

Modul de compactare a rumegușului poate reduce costurile de transport, stocare și manipulare de 10 ori. De obicei, lemnul de foc este plătit per mașină sau per căruță, la metru ster sau la stânjen;  așadar cumpărătorul riscă să plătească și pentru spațiile libere dintre bucățile de lemn. Brichetele din rumeguș se vând la kilogram, acestea având o masă stabilă. Se pot lua câte kilograme dorește clientul, în funcție de necesar și modul de utilizare propriu. Lemnele de foc, pe de alta parte, își pierd 30-40% din masă, în primul an de depozitare, fapt cauzat de uscarea în timp a lemnelor. 

Mai mult decât atât, utilizarea brichetelor îi scutește pe proprietari de timpul și efortul necesare pentru spargerea lemnelor de foc.”         

Reprezentantul Fabriquette SRL a adăugat că achiziția se poate face și în baza cardului de energie.

Cei interesați de achiziția acestei surse de încălzire, pot ridica brichetele direct de la sediul firmei Fabriquette SRL, de la adresa: strada Tăbăcăriei, nr. 15A, sat Geamăna, comuna Bradu, județ Argeș.

Informații mult mai detaliate despre companie, despre activitatea sa precum și datele sale de contact se găsesc pe internet: www.fabriquette.ro sau la numărul de telefon 0741 331 308.