Cartofi în crustă de muștar

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 5 min
• Timp de gătire: 30 min
• Gata în: 35 min
Ingrediente:
• 6 cartofi galbeni mari
• 80 gr. muștar de Dijon
• 100 gr. muștar clasic
• zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
• 90 ml ulei de măsline
• 4 căței de usturoi tocați
• 1/2 lămâie tăiată felii
• sare și piper după gust
• pătrunjel proaspăt pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.
Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute.
Presară pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra. Poți pune și parmezan ras, dacă vrei.