Nu se eliberează pașapoarte de Sărbătorile Pascale

0

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor Pascale, mulţi argeşeni care lucrează în străinătate se întorc acasă, să fie alături de familie. Aceştia profită de vizită ca să îşi reînnoiască documentele. Serviciul de Paşapoarte Argeş anunţă că nu se va lucra de vineri 14 apilie, până pe 17 aprilie, programul cu publicul fiind reluat abia din 18 aprilie. Aşadar cei care vor să îşi schimbe paşaportul se pot programa online pentru zilele lucrătoare de dinainte sau după perioada sărbătorilor.
În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, perioadă în care cetățenii români călătoresc frecvent, la nivelul structurilor de pașapoarte, nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul în următoarele zile de sărbătoare legală: Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui (14.04.2023); prima și a doua zi de Paște (16.04 – 17.04.2023). Direcţia Generală de Paşapoarte precizează că indiferent de județul de domiciliu al solicitanților, cererile de paşapoarte simple electronice/paşapoarte simple temporare se depun în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat pe www.pasapoarte.mai.gov.ro, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

În două săptămâni peste 44.000 programări

“Noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte oferă posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă. Se pot efectua programări online numai în următoarele 90 de zile calendaristice. Platforma operaționalizează în fiecare zi, la orele 00:00, programările pentru a 90-a zi față de ziua curentă. De la data de 20 martie a.c. și până în prezent, pe noua platformă de programare au fost efectuate programări pentru 44.589 persoane, iar 2.451 persoane au efectuat programarea și au depus cererea pentru eliberarea pașaportului în aceeași zi. În situația în care nu se reușește efectuarea unei programări prealabile în vederea depunerii cererii de eliberare a pașaportului, precizăm că la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte sunt înregistrate, în măsura disponibilității, și solicitările persoanelor care nu au efectuat în prealabil programare on-line. De asemenea, recomandăm consultarea permanentă a portalului hub.mai.gov.ro/epasapoarte, întrucât situația programărilor online se poate modifica în timp real, în condițiile în care acestea pot fi anulate de către cetățeni, după confirmarea inițială. În ceea ce privește termenul de soluționare a cererilor de eliberare a pașapoartelor simple electronice, în cazul persoanelor care solicită ridicarea documentului de călătorie din țară, precizăm că acesta este de maxim 5 zile lucrătoare (spre exemplu, în luna martie 2023, termenul mediu înregistrat la nivel national pentru eliberarea pașaportului simplu electronic a fost de 2,12 zile)”, a transmis Direcţia Generală de Paşapoarte. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.