Meci de totul sau nimic în lupta pentru supraviețuire!

0

FC Argeș – Chindia Târgoviște, luni, ora 17.30, Digi Sport, Prima Sport, Orange Sport

Fără victorie de 17 etape, FC Argeș nu mai are voie să facă nici un pas greșit în lupta pentru evitarea retrogradării. Piteștenii vor întâlni luni, de la ora 17.30, pe propriul teren, pe Chindia Târgoviște, în runda cu numărul 4 din play-out-ul Superligii Superbet.

Meciul este unul de totul sau nimic pentru alb-violeți care au nevoie de victorie ca de aer pentru a mai spera la rămânerea în Liga I și în sezonul viitor. Înaintea acestui duel, argeșenii ocupă locul 9, cu 14 puncte, poziție direct retrogradabilă, iar dâmbovițenii se situează pe locul 7, cu 19 de puncte. Alb-violeții sunt la patru puncte în urma UTA-ei, echipă aflată pe primul loc de baraj, victoria fiind obligatorie pentru a continua până la final lupta pentru menținerea în prima ligă.

Bogdan Vintilă: ”Orice act de indisciplină afectează echipa”

Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul echipei FC Argeș, le cere jucătorilor să conștientizeze situația în care se află echipa și să facă tot posibilul pentru a ieși din acest impas: „Este o nouă oportunitate pentru noi de a juca un fotbal mai bun și de a reuși să marcăm. Victoria va veni în momentul în care vom reuși să dăm gol. Am încredere în jucători că se vor ridica la cerințele pe care le vreau eu și suporterul piteștean. Nu vom conta pe Arnold Garita, care la finalul antrenamentului de miercuri, a vrut să lovească un coleg, iar în drum spre vestiare a avut aceeași atitudine. Din fericire, jucătorii au reușit să-l oprească la timp. Nu mi-a plăcut atitudinea lui și am luat decizia de a nu conta pe el. Orice act de indisciplină afectează echipa, iar jucătorul care periclitează obiectivul, va fi exclus din lot. Garita este un jucător sub contract cu noi până în vara anului 2024. Se antrenează separat de echipă și este la dispoziția clubului. Dacă tolerez un gest ca acesta, acolo va fi haos. Jucătorii sunt mult mai concentrați, mult mai conștienți de ce au de făcut în teren. Am încredere mare în ei. Trebuie să conștientizeze situația în care se află echipa. Dacă nu ai atitudine și determinare, degeaba ești valoros. Asta face diferența în momentul de față”.

Andreias Calcan: ”În unele meciuri ne-a lipsit atitudinea”

Mijlocașul Andreias Calcan le cere colegilor săi să dea totul pe teren pentru a câștiga acest meci: ”Fotbalul ne oferă o nouă oportunitate de a câștiga și de a schimba tot parcursul acesta negru prin care trecem de câteva luni. Trebuie să marcăm, avem nevoie de gol, de goluri, pentru a face puncte. Ne trebuie neapărat o victorie. Vom vedea dacă este o ultimă șansă. Am mare încredere în colegii mei și în staff , toată lumea e conștientă de situația în care suntem. În unele meciuri ne-a lipsit atitudinea. Trebuie să facem un meci perfect pentru a câștiga. Avem nevoie să marcăm un gol pentru a ne da încredere”.