De Simfonia Lalelelor, concert în Lunca Argeșului

0

Melomanii sunt așteptați astăzi, în Parcul Lunca Argeșului, de la ora 19.00, la un concert vocal-simfonic organizat de Filarmonica Pitești și dedicat Simfoniei Lalelelor. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ilie, participă, ca soliști, soprana Oana Șerban și tenorul Andrei Petre.
În program: P. I. Ceaikovski – Spărgătorul de Nuci (Valsul Florilor), J. Strauss II – Trich Trach, L. Delibes – Les filles de Cadix, D. Ezekiel – A Girl from Paris, G. Rossini – La Danza, F. Lehar – Duet (Lippen Schweiggen), J. Strauss – Voci de primăvară, J. Strauss II – Tunete și Fulgere, D. Badea – Ploaia și noi, A. Andreescu – Copacul, J. Strauss II – Trandafiri din Sud, J. Andrews & P. Bevans – I Could Have Danced All Night, E. Capua & A. Mazzucchi – O sole mio, J. Strauss II – Aud der Jag, E. Kalman – Duet „Bună ziua fericire” (Contesa Maritza), G. Verdi – La Traviata (Duet Brindisi).
Soprana Oana Șerban și tenorul Andrei Petre vor încânta publicul
● Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Petru Andriesei, dirijorul Alexandru Ilie a fost premiat încă din perioada studiilor universitare la concursurile de gen la care a participat. A parcurs perioade de practică la Radiodifuziunea Română, Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Bucureşti şi a susţinut concerte cu orchestrele Universităţii de Muzică din capitală. A finalizat şi studiile de master la U.N.M.B, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, secţia Stilistică Dirijorală, la clasa maestrului Horia Andreescu. A colaborat şi colaborează cu Opera Braşov, Opera Craiova, Orchestra Naţională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret şi filarmonicile din Timişoara, Cluj-Napoca, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Mureş, Oradea, Bacău, Piteşti, Craiova. În prezent este dirijor principal al Operei Comice pentru Copii şi al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, ambele din Bucureşti.
● Soprana Oana Șerban este, din 2012, solistă a Operei Comice pentru Copii din București. A studiat pe lângă canto clasic și oboiul, absolvind, facultatea (secția canto clasic) și masteratul la Universitatea Națională de Muzică din București. Poate fi aplaudată în spectacolele „Joc și Rock”, „Motanul încălțat”, „Sunetul muzicii” de pe scena Operei Comice. Soprană de coloratură, a mai fost prezentă în concertele Filarmonicii Pitești, atât la Simfonia Lalelelor, cât și în concertul de Revelion.
● Tenorul Andrei Petre a absolvit Universitatea Națională de Muzică București (facultate și master) și a lucrat la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București și la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Este câștigătorul unor premii importante la concursurile de canto. A avut spectacole și concerte atât în țară (Cluj, Brașov, Arad, Iași, București, Bacău), cât și peste hotare (Napoli, Sant’Agata sui Due Golfi, OpernWerkstatt). În prezent, este tenor la Opera Națională și Opera Comică pentru Copii, ambele din București.  I.I

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.