Programul Rabla Local, la Pitești

0

Veste bună pentur proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani pe care vor să le dea spre casare. Pot primi bani de la administraţia locală, prin programul Rabla Local. Prin intermediul programului, persoanele fizice care vor casa o mașină vor putea primi de la primărie un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă. 
Primăria Municipiului Pitești s-a înscris în Programul Rabla Local pe 21 aprilie, urmând ca Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) să publice lista cu unitățile administrativ-teritoriale aprobate. 500 de vehicule vechi ar putea beneficia de stimulentul pentru casare în municipiul nostru, în 2023, anunţă, reprezentanţii administraţiei locale.

Solicitantul nu trebuie să aibă datorii la stat

“Ghidul de finanțare pentru programul de casare a autovehiculelor uzate a fost publicat de Ministerul Mediului, stabilind criteriile de eligibilitate și procesul de înscriere pentru localități. Perioada de înscriere pentru piteșteni nu a fost încă stabilită, fiind necesari o serie de pași administrativi. Acești pași țin de finalizarea procedurii și a regulamentul intern pentru acordarea stimulentului de casare, precum și de aprobarea acestora în consiliul local”.
„Criteriile de eligibilitate sunt stabilite prin ghid, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru vehicule. Solicitantul trebuie să fie o persoană fizică cu domiciliul în Municipiul Pitești și să dețină un autovehicul uzat în proprietate, înmatriculat pe numele său ori în coproprietate de cel puțin 5 ani. De asemenea, nu trebuie să aibă datorii restante către bugetul de stat și bugetul local, nu trebuie să fi obținut deja finanțare prin alt Program Rabla pentru același autovehicul și nu trebuie să fie condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului. Pentru a fi eligibil, autovehiculul trebuie să fie înregistrat în evidențele fiscale ale Municipiului Pitești și să aibă o vechime de cel puțin 15 ani de la anul fabricației. De asemenea, autovehiculul trebuie să aibă norma de poluare Euro 3 sau inferioară. După publicarea listei, piteștenii se pot înscrie în aplicația pusă la dispoziție pe site-ul AFM. Administrația Fondului pentru Mediu va furniza primăriei lista cu solicitanții înscriși, în limita sumei bugetate. După această etapă, potențialii beneficiari ai stimulentului de casare vor putea depune documentele justificative în baza cărora administrația locală va verifica eligibilitatea acestora”, a transmis Primăria Piteşti. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.