L-a tăiat cu maceta şi ajunge la închisoare!

1

Tribunalul Argeş a dat sentinţa într-un dosar de tentativă de omor după ce un tânăr, în vârstă de 27 de ani, originar din Constanţa a tăiat un argeşean cu maceta. Cei doi s-au încăierat pentru o femeie. Scandalul a avut loc acum aproximativ 5 ani, pe stradă, în comuna Berevoeşti. Procesul s-a încheiat iar tânărul a primit o condamnare cu închisoare de 5 ani. 
Cosmin Alexandru Z, pe atunci în vârstă de 22 de ani, trăia în concubinaj cu o femeie de 26 de ani din comuna Berevoesti care, după divorţ, şi-a refăcut viaţa alături de el. Cei doi s-au întâlnit, pe drum, cu fostul ei soţ, Gabriel V, de 34 de ani, care locuia în casa construită împreună cu femeia. S-au luat la ceartă, pentru că, se pare, tânăra pretindea bani pentru partea sa din locuinţă. În timpul scandalului, Cosmin Alexandru Z . s-a dus la maşină de unde a luat o macetă şi l-a atacat pe fostul partener al iubitei lui, provocându-i rănit la cap şi la o mână. Bărbatul de 34 de ani, tăiat cu sabia, a fost operat la mână, în vreme ce rivalul lui a dat declaraţii în fata procurorilor. Imediat după agresiune, Comsin Alexandru Z a fost reţinut dar a doua zi a fost plasat sub control judiciar în ciuda acuzaţiei grave, de tentativă de omor.

Trebuie să-i plătească daune victimei

În februarie 2022, a fost trimis în judecată, iar Tribunalul Argeş a dat sentinţa luna acesta. „…condamnă pe inculpatul Z. Alexandru Cosmin, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor (…) Pedeapsa principală se va executa prin privare de libertate (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, de 24 de ore, de la 13.12.2017 ora 17.30, la data de 14.12.2017, ora 17.30.(…) dispune confiscarea specială a obiectul-corp delict de care inculpatul Z. Alexandru Cosmin s-a folosit la săvârşirea infracţiunii, respectiv a macetei ( sabie) securizată cu sigiliul tip MP, nr 1, aflată la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Argeş.(…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Z. Alexandru Cosmin, în vederea introducerii profilului genetic in Sistemul National de Date Genetice Judiciare”, se precizează în sentinţă. Instanţa a admis, în parte, acţiunea civilă a victimei şi inculpatul va trebui să-i plătească bărbatului rănit 35.000 lei cu titlu de daune morale.
De asemenea, Cosmin Alexandru Z. este obligat să achite cheltuilelie, de spitalizare ale victimei, către Spitalul Municipal Câmpulung, în valoare de 2864.38 lei, despăgubiri civile. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel. M.Sandu Foto ePiteşti

1 COMENTARIU

  1. deci agresorul putea fi bagat la tentativa de omor, dar pentru specialii din justita argeseana merge control judiciar, pentru ce sunt platiti incompetentii din justitia argeseana?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.