Trei tineri s-au înţeles să fure un telefon scump!

0

Trei tineri şi-au unit imaginaţia să organizeze un furt şi au ajuns în arestul IPJ Argeş. Aceştia au pus la punct detaliile şi i-au sustras unui alt tânăr un telefon iPhone 14 Pro Max , în valoare de peste 7.000 de lei. Imediat după comiterea faptei, autorii au vândut aparatul la o casă de amanet şi au împărţit banii. Acum vor suporta consecinţele faptei lor. 
Tomiță O., de 23 de ani, din Pitești, S.C., de 16 ani, din com Brăhășești, judeţul Galați, în vârstă de 16 ani și Valentin R., de 19 ani, din Pitești, sunt cei care au organizat furtul, pe data de 24 februari. Când a avut loc fapta, Tomiţă O. şi-a chemat un prieten în zona unui parc din cartierul Craiovei, din Piteşti. Ştia că noul venit îşi cumpărase, de curând, un telefon iPhone 14 Pro Max. În momentul în care persoana vătămată a venit, tânărul de 23 de ani a folosit un pretext pentru a intra în posesia telefonului mobil. L-a studiat, a cerut voie să dea un apel şi la scurt timp i l-a plasat minorului de 16 ani, care a plecat cu telefonul. Ca păgubaşul să nu observe, ceilalaţi doi tineri l-au ţinut de vorbă şi i-au distras atenţia în diverse moduri. Când cel păgubit a realizat că aparatul scump a dispărut, atât Tomiţă O. cât şi Valentin R. au susţinut că nu-l cunosc prea bine pe minor, că nu ştiu cum se numeşte şi nu au cum să dea de el, încercând să pară uimiţi de cele petrecute.

Au vândut aparatul la casa de amanet

Tânărul lăsat fără iPhone a depus reclamaţie la Secţia 4 de Poliţie Piteşti, iar cazul a fost preluat de polițiștii de investigații criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judeătoria Pitești. Oamenii legii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În timpul anchetei, oamenii legii au stabilit, că după comiterea furtului, în aceeași seară, cei trei s-au deplasat la o casă de amanet, unde au vândut telefonul pentru suma de 4.000 de lei. „După administrarea probatoriului, cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, respectiv minorul de 16 ani și tânărul de 19 ani, reținuți la data de 14 martie, iar tânărul de 23 de ani, reținut la data de 16 martie, ulterior fiind dispusă cercetarea acestora sub măsura preventivă a controlului judiciar”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş. Telefonul a fost recuperat de anchetatori şi a fost înapoiat păgubaşului. Cercetările au fost finalizate iar cei trei tineri vor fi trimişi în judecată. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.