Maşină de stingere cu pulbere la ISU Argeş

0

O autospecială de stingere cu pulbere, din cele 8 achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a fost atribuită Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Va fi folosită la stingerea de incendii de mari proporţii.
Până la introducerea ei în intervenție, reprezentanţâii ISU Argeş se pregătesc pentru a o utiliza la capacitate maximă în situații de urgență. Autospecialele de stingere cu pulbere sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor de mari proporții înregistrate la obiectivele industriale mari, cu precădere în domeniile: petrochimic, energetic, chimic, transporturi, electronic etc. De asemenea, acestea au fost proiectate să corespundă unui regim de exploatare intens, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.
Autospeciala permite o deplasare rapidă atât pe drumuri amenajate cât și neamenajate. Modul de tracțiune este 6×4 permanent cu posibilitatea cuplării punții față pentru tracțiune 6×6. Are 4 rezervoare pentru pulbere, fiecare cu o capacitate de 1.000 kg. Are 18 butelii de azot, încărcate la o presiune de 250 bar. Autospeciala dispune și de un tun de refulare a pulberii sub presiune. Instalația de stingere cu pulbere și azot poate fi operată atât în varianta cu containerul pe autoșasiu, cât și în varianta independentă (fără autoșasiu). Construcția și dotarea mașinii permit intervenția eficientă atât de la distanță, cât și din apropierea focarului. Autospeciala a costat 2.166.058,99 lei, inclusiv TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.