Comerţul cu cannabis l-a trimis la închisoare

0
0

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au ridicat, marţi, un tânăr pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Piteşteanul, în vârstă de 27 de ani, are de ispăşit o condamnare de 3 ani şi 8 luni pentru trafic de droguri. În martie 2022, tânărul a fost arestat preventiv după ce a vândut cannabis unui poliţist sub acoperire. 
Mihai N., de 27 de ani din Piteşti a fost prins în flagrant delict, în martie 2022, după ce a vândut cannabis unul poliţist sub acoperire din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti. Tânărul a primit 200 de lei pentru drogurile vândute dar şi o pereche de cătuşe. Acesta era bănuit că vine droguri liceenilor şi tinerilor din Piteşti. Mihai N. era recidivist după ce, în februarie 2021 a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare, de Tribunalul Prahova, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional şi fraudă informatică. Pentru instanţă, a constituit un motiv în plus să admită cererea procurorilor de arestare preventivă a tânărului, măsură menţinută 4 luni după care a fost plasat în arest la domiciliu.
În timpul perioadei de arest la domiciliu, inculpatul a mers de mai multe ori la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş pentru consiliere. În decembrie 2022 a fost condamnat de Tribunalul Argeş pentru trafic de droguri de risc, la 1 an şi 4 luni închisoare. Cum tânărul avea şi pedeapsa cu suspendare, aceasta i-a fost revocată şi a rezultat o pedeapsă finală de 3 ani şi 8 luni, cu executare.
Judecătorii au dispus confiscarea a aproximativ 40 de grame de cannabis prelevate din probe. Magistraţii au decis ca de la inculpat să fie prelevate probe biologice, în vederea adăugării profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Sentinţa a fost atacată cu apel. Marţi, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au respins apelul şi hotărârea a rămas definitivă. Tot marţi, tânărul a fost ridicat de poliţişti şi dus la Penitenciarul Mioveni unde a fost încarcerat. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.