Judoka Alexandru Raicu și Florentina Ivănescu concurează la Campionatul Mondial

0
0

Unsprezece judoka participă până la sfârșitul acestei săptămâni la Campionatele Mondiale de Seniori Individual şi Echipe Mixt de la Doha, Qatar.
La cea mai importantă competiție a anului s-au înscris 657 de sportivi din 99 de țări. Pe tatamiul din Ali Bin Hamad al-Attiyah Arena România este reprezentată de o delegație formată din nouă sportivi: Florentina Ivănescu (-63 kg), Serafima Moscalu (-70 kg) – la feminin și Laris Borş (-66 kg), Adrian Şulcă (-73 kg), Alexandru Raicu (-73 kg), Alex Creţ (-90 kg), Asley Gonzalez (-100 kg), Mircea Croitoru şi Vlăduţ Simionescu (ambii +100 kg) – la masculin. Acestora li se adaugă Alexandra Pop şi Alexandra Mazilu care vor concura la întrecerea pe echipe mixt. Staff-ul tehnic este format din antrenorii Gianina Andreica şi Emil Morar, medicul Mirela Pop şi kinetoterapeutul Mihai Hanaş.

Eliminat în primul tur

În primele două zile de concurs, Lucian Borș a fost eliminat în turul 3 la categoria 66 kg, în timp ce Adrian Șulcă și piteșteanul Alexandru Raicu, sportiv legitimat la Dinamo, au cedat în primul tur la 73 kg. Ieri a intrat în concurs și Florentina Ivănescu, sportivă legitimată la clubul FC Argeș-CSM Pitești. Piteșteanca urma să întâlnească aseară o sportivă din Korea, iar în caz de victorie, urma să dea piept în turul 2 cu o judoka din Japonia, vicecampioană mondială. La începutul lunii martie, judoka alb-violetă a obținut medalia de bronz la Grand Slam-ul de Judo de la Tashkent, Uzbekistan, cedând doar în fața campioanei mondiale en-titre, japoneza Megumi Horikawa. Victoria de la Tashkent i-a asigurat argeșencei un loc eligibil pentru calificarea la Jocurile Olimpiade de la Paris de anul viitor. Florentina, locul 22 mondial, mai are în palmares un loc 5 la Mondiale de anul trecut. La clubul FC Argeș – CSM Pitești, Ivănescu este pregătită de antrenorii Valentin Ioniță și Cornel Pălărie.
Programul românilor la Campionatul Mondial: Joi, 11 mai – Serafima Moscalu (-70 kg), Alex Creț (-90 kg) Vineri, 12 mai – Asley Gonzalez (-100 kg) Sâmbătă, 13 mai – Vlăduț Simionescu, Mircea Croitoru (+100 kg) Duminică, 14 mai – Echipe mixt M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.