După ce a ucis 5 persoane, contestă pedeapsa

0
0

Luni, l-a Curtea de Apel Piteşti s-a judecat cererea de apel depusă de Viorel Letcan, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, care şi-a ucis întreaga familie, la Bascov, la sentinţa prin care era condamnat la detenţiune pe viaţă. Bărbatul care suferă de schizofrenie paranoidă a contestat sentinţa instanţei de fond, dar nu a motivat-o în vreun fel.

Viorel Letcan a fost condamnat, pe 10 martie 2023, de Tribunalul Argeș la ”pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în formă continuată”.

Deşi nimeni nu s-ar fi aşteptat, bărbatul a atacat sentinţa cu apel. Nu a motivat în vreun fel contestaţia depusă. Curtea de Apel Piteşti a judecat luni, apelul după ce s-a dispus verificarea din oficiu a legalităţii sentinţei penale.

Viorel Letcan a fost adus la instanţă de la penitenciar. În faţa judecătorului de şedinţă, Marius Gabriel Săndulescu, fost preşedinte al Curţii de Apel Piteşti, inculpatul a fost calm, a vorbit deschis şi a răspuns la toate întrebările.

Viorel Letcan a recunoscut fapta şi, printre altele, a spus că o regretă. Bărbatul a fost reprezentat de un avocat din oficiu, acelaşi care l-a reprezentat şi pe 19 aprilie când s-a judecat menţinerea arestării preventive.

Curtea de Apel Piteşti nu a dat hotărârea urmând ca mai întâi să fie redactată motivarea, potrivit noului Cod Penal, şi apoi va fi dată decizia.

S-a stabilit că a avut discernământ

Viorel Letcan și-a ucis în seara zilei de 8 august 2022 cu o violență ieșită din comun fratele, mama și tatăl.

În dimineața zilei de 9 august 2022 a mers într-o casă din aceeaşi curte și și-a ucis sora și nepoata în vârstă de doar 5 ani.

Armele crimei de la Bascov au fost un ciocan, o toporişcă și mai multe pietre, iar imaginile de la locul masacrului i-au șocat până și pe anchetatorii cu zeci de ani de experiență.

Întreaga comunitate a fost cutremurată de crimle comise. Oamenii cunoșteau familia și spun că ucigașul era un individ cu probleme psihice, dar un om liniștit care nu a lăsat vreo secundă de bănuit că ar fi un ucigaș.

După arestare, Viorel Letcan a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice şi s-a stabilit că, în ciuda afecţiunii psihice grave de care suferă, a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.