Statul a scos la licitație construcția stadionului „Nicolae Dobrin“!

0

Compania Națională de Investiții, în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a scos la licitație în SICAP un contract de 339 milioane lei pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion „Nicolae Dobrin“, din Pitești, investiție aprobată spre finanțare de la bugetul de stat încă din decembrie 2022.

După terminarea acestui sezon competițional, vechiul stadion va intra în proces de demolare și curățare a terenului.

Noua arenă va avea 15.200 locuri

Stadionul ce poartă numele legendei fotbalului românesc este inclus la „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard.

Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață. Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori

Execuția estimată în 29 de luni

Conform economedia.ro, contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni, execuția 29 luni, și perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor 60 luni. Ofertele se deschid în 7 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală aleasă la abordarea proiectului.

În decembrie, când Economedia.ro semnala acest proiect, HG-ul care aproba indicatorii tehnico-economici arătau o dimensiune bugetară de 495 de milioane de lei pentru acesta, care includea însă și costurile cu demolarea vechiului stadion.

Specificațiile viitoarei arene ”Nicolae Dobrin”: muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș, sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, sală de antrenament multifuncțională, 457 de locuri de parcare, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, stații de încărcare pentru mașini electrice, panouri solare, sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.