Ieri, două ore de grevă de avertisment în școlile argeșene!

0
0

Profesorii au organizat ieri și în Argeș timp de două ore, o grevă de avertisment în școli între 11.00 și 13.00. Concret, elevii au stat în clasă, cu profesorii, dar aceștia nu au predat și nici nu i-au ascultat punându-le note. Mai mult, sindicatele din educație au anunțat că din 22 mai va avea loc și o grevă generală în unitățile de învățământ unde există membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Acest lucru însă ar putea periclita desfășurarea Evaluărilor Naționale la clasa a VI-a, dar și a BAC-ului și a examenelor de la Evaluarea Națională a elevilor de la clasa a VIII-a. Sindicaliștii au organizat greva de ieri considerând că Guvernul nu s-a ținut de promisiuni.

„Nu mai putem accepta tergiversarea unor decizii în fața nemulumirilor colegilor noștri” a fost emsajul transmis de liderii de sindicat înainte grevei. Colegiul național al liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a decis luni organizarea acestei acțiuni de protest.

În plus, în decizia adoptată de FSLI se precizează că rezultatele referendumului organizat în rândul membrilor de sindicat arată că 71,29% dintre aceștia ar fi de acord cu declanșarea grevei de avertisment începând din 22 mai.

Principalele revendicări sunt: # Majorarea salariilor personalului din învăţământ # Instituirea regulii indexării anuale a salariilor # Plata orelor suplimentare # Acordarea sporurilor # Creşterea anuală a investiţiilor în învăţământ. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.