Au furat bunurile din mașinile lăsate deschise!

0

 

În dimineața zilei de 19 mai, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Bradu, într-o zonă relativ compactă, persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea mai multor locuințe, și ar fi încercat să sustragă sau ar fi sustras bunuri din autovehicule.

Ca urmare a sesizării, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, au efectuat cercetarea locului faptei la toate locațiile unde au rezultat indicii ale prezenței celor în cauză, rezultând că autorii ar fi sustras bunuri dintr-un total de opt autovehicule, valoarea estimată a prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei.

În urma cercetărilor s-a constatat că bunurile au fost sustrase doar din autovehiculele care au fost lăsate neasigurate.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

În urma cercetărilor, a fost administrat probatoriu și au fost identificate și ridicate înregistrări ale mai multor camere de supraveghere, iar cercetările continuă, în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere a acestora și a recuperării prejudiciului.

Recomandările polițiștilor

În acest context, polițiștii argeșeni transmitem următoarele recomandări:

– _asigurați porțile și ușile de acces în locuințe, atât pe timpul nopții, cât și în perioadele în care lipsiți, chiar și pentru o perioadă scurtă, de la domiciliu.

– mai ales pe timpul nopții, asigurați autovehiculul, și nu lăsați în interiorul acestuia sume mari de bani sau obiecte de valoare.

– utilizarea de sisteme de alarmare și sisteme de supraveghere video_ are un rol semnificativ, atât ca factor de prevenire, cât și ca sprijin în cercetările desfășurate în vederea identificării autorilor unor eventuale fapte contra patrimoniului.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.