Spărgătorii de grevă vor elevii la şcoală

2
 • Unii profesorii au anunțat pe Whatsapp că fac ore
 • Liderul de sindicat din Argeș îi face praf pe ”spărgătorii de grevă”
 • Părinții au fost puși în dificultate

Prima zi de grevă generală a provocat și haos în școlile argeșene, din cauza spărgătorilor de grevă! Astfel, în unele unități de învățământ s-au făcut cursuri, dar nu în totalitate, fapt ce a pus în mare dificultate părinții. 

Nu toți profesorii argeșeni sunt în grevă generală, ieri făcându-se sporadic cursuri în mai multe unități de învățământ. Confom liderului sindicaliștilor argeșeni, în Pitești, la Liceul Ion Barbu, la Școala Tudor Vladimirescu și Școala Mihai Eminescu s-au ținut și cursuri, dar doar la câteva materii.

Acest lucru nu a făcut decât să pună în dificultate părinții care au fost anunțați în ultimul moment că există obligativitatea prezenței la orele profesorilor care nu sunt în grevă.

Mesajele trimise de profesori, învățători sau diriginți au venit pe grupurile de Whatsapp cu doar câteva ore înainte de începerea respectivelor cursuri, dându-le mai multor părinți programul peste cap, deoarece orele respective nu erau neapărat primele din orarul zilei.

Astfel, au fost situații în care elevii s-au trezit, ieri, că sunt chemați la ora a doua și la a cincea din programul pe care îl aveau în ziua de luni. Situația este cu atât mai mult mai complicată deoarece când au anunțat declanșarea protestului, sindicaliștii au recomandat părinților să își țină copiii acasă.

Listă centralizată trimisă la Minister

În Argeș există și o listă centralizată a profesorilor aflați în grevă care a fost trimisă de Inspectoratul Școlar la Ministerului Educației, “În 18 mai 2023, Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București situația numerică privind participarea angajaților din unitățile de învățământ preuniversitar de stat la greva generală anunțată de federațiile reprezentative din învățământul preuniversitar.

Precizăm că solicitarea a vizat numărul participanților la grevă și nu tabele nominale cu cei care participă. Vă asigurăm că orice solicitare a Ministerului Educației este realizată cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal și în conformitate cu atribuțiile privind coordonarea şi monitorizarea activităţilor didactice, precum şi a activităţilor extraşcolare ale elevilor”, a comunicat ministerul.

S-a intrat în concedii

Greva generală este destul de costisitoare pentru profesori, mai ales dacă nu li se vor soluționa cererile privind majorarea salariilor. Pe timpul grevei generale nu vor fi plătiți, astfel, din câte se pare, profesorii pierd cam 100 de lei pe zi de la salariu, cu sporuri cu tot. Din acest motiv, după primele zile de grevă, mulți protestatari caută să își depună cereri de concediu ca să nu piardă banii.

”Nu avem nevoie de oportuniști și profitori!”

Situația din școlile argeșene, unde ba se fac, ba nu se fac ore a fost dur criticată de Sindicatul Învățământ Preuniversitar Argeșean Muntenia. Liderul majorității profesorilor argeșeni ne-a declarat că spărgătorii de grevă nu le fac cinste și că sunt doar niște profitori, care nu au respect nici pentru colegi și nici pentru părinți.

”Nu sunt negocieri pentru că politicienii nu răspund la telefon! Sunt ocupați cu rotativa! Greva va ține până se va rezolva situația… este pe termen nelimitat. Acum 18 ani a durat 5 săptămâni greva… 90 % din personal e în grevă. Procentul este mare pentru că s-au alăturat și ceilalți, care nu semnaseră. Sunt și școli unde nu s-a intrat total în grevă, cunoaștem…

La Ion Barbu, deși au semnat, câțiva profesori nu au mai intrat în grevă. La Școala 20 unde este fieful electoral al domnului deputat Georgescu se fac ore. La Mihai Eminescu se fac 2-3 ore. În orice societate sunt și spărgători de grevă și oportuniști. Nu ne fac cinste… Numai să profite de măriri… Nu avem nevoie de oportuniști și profitori!

Nu mă surprinde ceea ce fac! Alea nu sunt ore ce fac ei. Vor fi urmăriți dacă predau conform programei. Pun în dificultate și părinții , dar… dovadă ce respect au față de părinți!” ne-a spus Adrian Voica, liderul SIPA (Sindicatul Învățămând Preuniversitar Argeșean Muntenia). M.Sandu

2 COMENTARII

  • Pai de-aia au ales sfarsitul de an, ca sa-i incurce pe cat mai multi elevi si parinti, sa aiba presa ce scrie ca acum nu mai promoveaza elevii BAC-ul nu din cauza proastei pregatiri, ci din lipsa profesorilor supraveghetori etc.
   Norocul meu de parinte ca nu am copil nici in clasa a VIII-a, nici in a XII-a,
   dar ii compatimesc pe cei care au astfel de situatii.
   Fiica-mea (clasa a VI-a) a venit bucuroasa acasa ca anul asta nu se mai tine evaluarea nationala la clasa a VI-a… acum nu mai am cum sa o pun sa invete ceva mai serios.

   P.S.
   Am un prieten angajat ca personal auxiliar la o scoala (deci nu e profesor).
   Alta belea: a venit liderul de sindicat si la el si la ceilalti auxiliari sa ii puna sa semneze si sa participe la greva, desi cererile principale (sau poate singurele cereri) ale sindicalistilor sunt pentru salariile profesorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.