Stadioanele pentru EURO 2024

0

Campionatele internationale de fotbal sunt extrem de dorite si urmarite in zilele noastre. Prin intermediul lor, oamenii au sansa de a-si sustine propria tara si jucatorii preferati. Mai mult de atat, timp de cateva saptamani au posibilitatea de a urmari un fotbal de calitate din confortul casei lor sau la o terasa impreuna cu prietenii.

Putin timp ne desparte de mult asteptatul EURO 2024. De data aceasta, Germania este cea care va gazdui Campionatul European de Fotbal, punand la dispozitie zece stadioane de ultima generatie. Ultimul turneu organizat aici a fost Cupa Mondiala din 2006, unde Italia a invins Franta la penalty-uri.

Se preconizeaza faptul ca EURO 2024 va fi memorabil, datorita echipelor versate si tehnologiei avansate. De aceea, in acest articol iti voi oferi cateva detalii interesante despre stadioanele pe care se vor disputa partidele de la EURO 2024.

1. Allianz Arena, Munchen

Allianz Arena este unic din punct de vedere arhitectural, fiind totodata unul dintele cele mai uimitoare stadioane din Europa. Acesta cuprinde peste 300.000 de LED-uri, iar lumina este atat de puternica, incat poate fi vazuta si de pe varfurile muntoase.

In interiorul stadionului s-a folosit o tehnologie de ultima generatie, iar scaunele sunt rabatabile si pot fi coborate pana in podea.

In plus, Allianz Arena este casa uneia dintre cele mai de temut echipe si anume Bayern Munchen, pe meciurile careia poti paria online la agentia MozzartBet, acolo unde daca introduci un cod bonus Mozzart beneficiezi si de un bonus consistent.

Capacitatea sa este de 70.150 de locuri pentru meciurile internationale si europene, iar de-a lungul timpului a gazduit evenimente importante precum finala Ligii Campionilor din 2012 si patru meciuri in cadrul Campionatului European din 2020.

2. Signal Iduna Park, Dortmund

Signal Iduna Park, casa echipei Borussia Dortmund, este cunoscut pentru atmosfera zgomotoasa care are loc in cadrul fiecarui meci.

Stadionul atinge 40 de metri inaltime, iar capacitatea acestuia este de aproximativ 81.000 de locuri. Tocmai din aceste motive, Signal Iduna Park a fost selectat pentru a gazdui una dintre semifinalele EURO 2024.

De-a lungul timpului, pe acest teren s-au desfasurat meciuri extrem de importante. Amintim aici de semifinalele Ligii Campionilor care au avut loc pe vremea cand Jurgen Klopp era atrenor pentru Dortmund, dar si finala Cupei UEFA din 2001, jucata intre Liverpool si Deportivo Alaves.

3. Olympiastadion, Berlin

Olympiastadion este unul dintre cele mai emblematice stadioane din Europa si totodata terenul de joc al echipei germane Hertha Berlin din Bundeslinga. Locul acesta este incarcat de istorie, deoarece a fost construit in 1936 pentru a gazdui Jocurile Olimpice.

Pe langa asta, acesta a gazduit finala Cupei Germaniei in 1985, Cupa Mondiala din 2006, precum si finala Ligii Campionilor din 2015.

In plus, evenimentele memorabile din jurul acestui stadion sunt recordurile mondiale de 100 si 200 de metri ale lui Usain Bolt in cadrul Campionatului Mondial din 2009. Urmatorul eveniment major care va avea loc aici este tocmai finala EURO 2024, care se preconizeaza ca va fi una memorabila.

4. Rheinenergie, Koln

Rheinenergie, fostul Sportpark Mungersdorf, a fost inaugurat in anul 1923 la cererea cancelarului german Konrad Adenauer. Pana la construirea Stadionului Olimpic din Berlin, Rheinenergie era cel mai mare stadion al Germaniei.

Acesta a suferit cateva modificari de-a lungul timpului, fiind reconstruit pentru Jocurile Olimpice din 1970, dar si renovat pentru Cupa Mondiala FIFA din 2006.

Stadionul impresioneaza prin turnurile luminate de la colturile tribunelor, care pot avea diferite culori. Capacitatea acestuia este de 49.123 de locuri, iar in cadrul EURO 2024 va gazdui cinci meciuri, printre care si o optime de finala.

5. Mercedes-Benz Arena, Berlin

Terenul initial al acestuia a fost construit in 1933, iar pana in 2023 a suferit sapte renovari.

Pana in 1993 era cunoscut sub numele de Neckarstadion, fiind folosit pentru Cupa Mondiala din 1974 si Campionatul European din 1988. In plus, a gazduit doua finale ale Cupei Europene, urmand a fi folosit pentru cateva meciuri in cadrul EURO 2024.

Ultima modificare a acestuia a avut loc in 2011. Mai mult de atat, este casa lui VfB Stuttgart, o renumita echipa de fotbal din Bundeslinga. Dupa extinderea din 2011, capacitatea acestuia se ridica la 61.000 de spectatori.

6. Volksparkstadion, Hamburg

Pana in 1998, Volksparkstadion era o pista de alergare. Ulterior acesta a fost transformat intr-un teren de fotbal, care a devenit cel mai mare stadion din Hamburg. Acesta a suferit numeroase modificari pentru a se ridica la standardele moderne europene.

Dintre evenimentele importante pe care le-a gazduit amintim de finala Europa League din 2010 si patru meciuri ale Cupei Mondiale din 2006. In cadrul EURO 2024, va fi folosit pentru cinci meciuri, inclusiv un sfert de finala. Capacitatea acestuia este de 57.100 de spectatori in Bundeslinga si 51.600 pentru jocurile internationale.

Acestea sunt o parte dintre stadioanele puse la dispozitie pentru EURO 2024. Pe langa ele, se vor mai disputa meciuri pe Dusseldorf Arena, Frankfurt Arena, Arena AufSchalke si Leipzig Stadium. Este un eveniment extrem de asteptat, care va incepe pe 14 iunie 2024 si va dura exact o luna, incheindu-se astfel pe 14 iulie.