Campionatul Național U14 va avea un nou sistem de desfășurare

0

Comitetului Executiv al FRF a aprobat modificarea sistemului competițional la categoria de vârstă sub 14 ani. Dacă în prezent competiția U14 se desfășoară sub forma Turneului Speranțelor, implementat din 2017 și cu rol în selecția și formarea jucătorilor pentru cea mai tânără echipă națională, începând din sezonul următor sistemul va fi unul nou.

În urma unei analize, va fi implementată o competiție națională între echipe de club, cu participare în funcție de Clasificarea academiilor. Prin împărțirea a câte maximum 12 echipe în cel puțin 4 serii, cu schimbări de regulament ce vor presupune inclusiv micșorarea terenului pe dimensiunea 70 x 60 metri, se dorește creșterea nivelului de joc și eficientizarea procesului de selecție.

Va exista în continuare componența de scouting la nivel sub 14 ani, aceasta urmând a avea ca finalitate, ca și până acum, o tabără de vară la bazele de pregătire ale FRF.

Se schimbă formatul și la Cupa Regiunilor

Cupa Regiunilor, în prezent un turneu între selecționate județene de jucători amatori (care au evoluat maxim la nivelul Ligii 3), va trece, de asemenea, printr-o transformare. În urma participării scăzute în UEFA Region’s Cup, Cupa Regiunilor se va disputa sub forma unui turneu final cu 4 echipe, acestea fiind formate în urma unei selecții în partidele de baraj pentru promovarea în Liga 3. Selecționerul ce va fi numit de către FRF și membrii Comisiei Tehnice a FRF vor crea în urma turneului final un lot de jucători care va reprezenta țara noastră în UEFA Region’s Cup. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.