Percheziţii la afacerişti cu maşini!

0

Au fost percheziţii ieri, la mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de poliţişti argeșeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Descinderile au avut loc în judeţele Argeş şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Ancheta a pornit de la o societate din judeţul nostru care se ocupa cu vânzarea de maşini second hand.

Oamenii legii au pus în aplicare, ieri dimineaţă, 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza a trei județe, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Au avut loc 6 descinderi pe raza județului Argeș, 2 pe raza județului Ilfov și 2 în municipiul București.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iunie 2020-decembrie 2020, o societate comercială cu sediul în judeţul Argeș ar fi achiziționat un total de 173 de autoturisme second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din țări din spațiul comunitar precum Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca, înregistrând doar parţial aceste operațiuni comerciale. Din totalul autoturismelor achiziționate, reprezentanții societății ar fi omis înregistrarea în evidența contabilă și declararea la organul fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei), iar pentru celelalte ar fi aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, rezultând un prejudiciu ce a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități”, a transmis IPJ Argeş. După descinderi, 7 persoane urmau să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

La percheziţii anchetatorii au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș și Ilfov. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor în judeţul Argeş percheziţiile au avut loc la Piteşti şi Budeasa. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.