Cum se va face înscrierea copiilor la creșele din Pitești

1
0

În conformitate cu prevederile art. 15 din H.G. nr 566/2022, înscrierea copiilor la creșe pentru anul școlar 2023-2024 se va realiza conform precizărilor și calendarului specific transmise anual de Ministerul Educației.
Până la data prezentei informări, nu a fost publicat ordinul ministrului educației cu privire la metodologia-cadru de înscriere a copiilor antepreșcolari și preșcolari în unități de învățământ. De îndată ce acest act normativ va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Creșa Pitești va elabora calendarul înscrierilor la creșele publice din municipiul Pitești și îl va aduce la cunoștința părinților interesați, prin publicarea pe toate canalele media disponibile.
De asemenea, personalul Creșei Pitești va asigura tot sprijinul necesar părinților interesați de înscrierea copiilor la creșe și va înregistra toate solicitările acestora, în termenele care vor fi stabilite prin acte normative. M.D.

1 COMENTARIU

  1. An de an se nasc mai putini copii romani in Romania (si mai multi in diaspora)
    si totusi an de an nu se gasesc locuri in gradinitele de stat.
    Se pare ca ministerul de resort desfiinteaza gradinite mai repede decat pleaca romanii la munca in Occident…

    Dar cum se desfiinteaza o gradinita?
    La noi in Pitesti (si probabil in alte orase din tara) o buna parte din gradinite au functionat in case nationalizate. Casele respective s-au retrocedat, justitia „tinand cont” de faptul ca nu mai sunt copii de gradinita ca inainte – argumentatia avocatilor rechinilor imobiliari.
    De exemplu miliardarul de carton Badea (fost director la Subansamble Dacia in perioada de tranzitie la economia de piata) a capatat un teren in capul Caii Bucuresti si a trantit un bloc de birouri acolo.
    Pe acel teren au functionat o sectie de politie si o gradinita de copii.
    Cum a reusit sa isi retrocedeze terenul… tine de Misterele Bucurestilor (sau Pitestilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.