Procesul lui Chiţoiu nu a fost strămutat!

0
0

Fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu, judecat pentru ucidere din culpă la Judecătoria Pitești, a cerut strămutarea dosarului la o altă instanță din țară. Curtea de Apel Pitești i-a respins cererea, ceea ce înseamnă că procesul va continua la Judecătoria Pitești. Ministrului Chițoiu i-a eșuat și încercarea de a scăpa de judecătoarea Mihaela Banu, după ce i-a fost respinsă și cererea de recuzare.
Daniel Chițoiu este judecat pentru ucidere din culpă, după ce în decembrie 2019 a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în urma căreia au murit soții Haralambie şi Elisabeta Pristavu, iar o a treia persoană, Viorica P., sora bărbatului decedat, a fost grav rănită. Pe 13 august 2020 dosarul a fost trimis spre judecare, la Judecătoria Piteşti. A stat aproximativ un an în camera preliminară după ce avocații fostului ministru au depus mai multe contestații. Când procesul a intrat pe făgașul normal, după mai multe termene de judecată și amânări, Daniel Chițoiu, prin avocați, a cerut să fie refăcută expertiza tehnico-judiciară cu privire la producerea accidentului. De asemenea, apărătorii au cerut o expertiză medico-legală cu privire la victima Haralambie Pristavu, în vârstă de 82 de ani, şoferul celuilalt autoturism implicat în accident.
Voiau să se obţină de la medicul de familie al celui decedat un document din care să reiasă dacă Haralambie Pristasvu avea afecțiuni care îi puteau afecta capacitatea de reacție și de a conduce. Cererile au fost respinse ceea ce l-a determinat pe Daniel Chițoiu să ceară recuzarea judecătoarei Mihaela Banu cea care judecă, pe fond, dosarul de ucidere din culpă. Cererea a fost depus pe 5 aprilie și i-a fost respinsă. În aceeași lună fostul ministru a depus la Curtea de Apel Pitești o cerere de strămutare a dosarului la o altă instanță din țară. Zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au judecat solicitarea. „… respinge ca nefondată cererea de strămutare a dosarului penal nr. 11286/280/2020 aflat pe rolul Judecătoriei Piteşti, formulată de petentul Chiţoiu Daniel, În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se precizează în hotărârea dată de magistraţii Curţii de Apel.
Altfel spus, dosarul fostului ministru va fi judecat în continuare la Judecătoria Piteşti. Următorul termen de judecată pe fond va avea loc pe 20 septembrie. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.