Percheziții la Primăria Poiana Lacului!

0

Au avut loc percheziții ieri, la Primăria Poiana Lacului, într-un dosar de abuz în serviciu. Se pare că cel vizat ar fi chiar primarul Ion Dumitrache, care ar fi plătit 90.000 de lei pe nisip, pietriș și balast care nu ar fi fost livrate. Tot ieri au mai avut loc alte percheziții, în alte dosare penale, unul de înșelăciune altul de evaziune fiscală. Au avut loc, în total, 14 percheziţii făcute de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și Tribunalului Argeș, în 3 dosare penale. Au fost duse la audieri 14 persoane.

Primarul suspectat de abuz în serviciu

„În prima cauză penală, privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Mărăcineni și Rătești. Din cercetări există suspiciuni că, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș, ar fi dispus plata sumei de aproximativ 90.000 de lei, reprezentând contravaloarea cantitătății de 900 de tone de agregate minerale, achiziționate în anul 2021, care, în realitate, nu ar fi fost livrate unității administrativ-teritoriale”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş. Una dintre percheziţii a fost făcută la sediul Primăriei Poiana Lacului. Se pare că primarul Ion Dumitrache ar fi avizat plata sumei amintite, contravaloarea a sute de tone de pietriş, balast sau nisip către 5 societăţi comerciale, doar că acele cantităţi ar fi fost numai în documente nu şi în realitate.
Se spune că după descinderi edilul a fost dus la audieri, la fel şi reprezentanţii firmelor vizate.

A vânzut zeci de maşini fără să declare la Fisc

În am doilea dosar, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Tribunalului Argeș, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în localitatea Pitești. „Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01 mai 2020-31 decembrie 2020, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă și nu ar fi declarat organului fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme, achiziționate din spațiul intracomunitar, în valoare totală de aproximativ 5.300.000 de lei, din care aproape 850.000 reprezenta T.V.A”, menţionează reprezentnaţii IPJ Argeş.

Accident înscenat pentru banii de la asigurări

Alte percheziţii au avut loc ieri la Costeşti, într-un dosar de înșelăciune, instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Au avut loc 3 descinderi în Costeşti. „Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Costești, ar fi înscenat un accident între o autoutilitară și un autoturism, despre care a declarat că s-ar fi produs în data de 14 februarie a.c., ajutând, astfel, un bărbat de 47 de ani, tot din Costești, să obțină despăgubiri, în mod fraudulos, de la societatea de asigurări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei” mai spun reprezentanţii IPJ Argeş.
Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.