Primule Diamant al Țării, nu ți-e măcar puțin rușine?

3

Am uneori senzația că nu mă mai pot ridica din pumnii pe care onor-conducerea acestei țări ni-i dă nouă, poporului, cu o generozitate demnă de o cauză mai bună. Parcă nu trece nicio săptămână să nu ne luăm câte o scatoalcă ce ne lasă năuci.
Poporul, sau populația, cum vreți dumneavoastră să-i ziceți o duce prost, Măria-Ta. Oamenii obișnuiți (să vă traduc: cei care nu sunt politicieni, nu sunt rude de politicieni, nu sunt amante de politicieni, nu sunt afaceriști care fac bizniz cu politicieni, nu sunt bugetari de frunte) abia reușesc (sau nu) să-și achite facturile alea mărite cu nesimțire, cea mai mare creștere din Europa, abia reușesc să pună pe masă mâncare toate cele 30 de zile ale unei luni, abia reușesc (sau nu) să-și țină copiii la școală.
Matale, Măria-Ta, bănuiesc că n-ai probleme cu mâncarea. Copii n-ai, deci școala lor nu te-apasă, facturile la palat le plătește poporul nesimțit (sau populația…). Nu știu, poate facturile la cele 6 case să-ți dea un pic de griji, dar nu cred totuși, că sunt închiriate bine. Altfel viața e frumoasă: avioane private plătite de melteni, costume de schi calitatea premium, excursii de-a lungul și de-a latul Pământului pe gratis, fără niciun câștig vreodată pentru țară, timp de calitate petrecut la golf sau tenis, rochițe, costume, paltoane trântite pe capotă și – mai nou – diamante. Cum ar veni: O LUME MINUNATĂ !
Oare ai, Măria-Ta, măcar un minut pe zi / săptămană / lună / …… viață(?) în care să-ți fie rușine? Să-ți fie rușine de traiul de ciocoi parvenit pe care îl duceți, matale și Prima-Diamantă a Țării, de 9 ani pe cârca poporului? Să-ți fie rușine de tonul sacadat, silabisit cu care ne transmiți tot soiul de platitudini răsuflate atunci când îți faci totuși timp să spui ceva poporului? Să-ți fie rușine ție, cică profesor la bază, să te răstești la profesori „SĂ NU ÎNDRĂZNEASCĂ!” în timp ce-ți plimbi nevasta încărcată de diamante în Germania să te aplaude când mai primești un premiu de tinichea….
Mă rog, sunt 9 ani de când m-am convins că NU, nu ți-e rușine! Dar vouă, celor de la Administrația Prezidențială, vouă nu vă e puțin rușine să ieșiți cu tot felul de comunicate jenante cum că nu puteți să le spuneți meltenilor (care totuși plătesc aceste ifose) cât costă călătoriile cu avioane private mari cât cele 6 case la un loc ale cuplului de diamant al țării? Că e top-secret și n-am vrea, nu-i așa, să încălcați legea, vai de mine! Legea e sfântă! Nu vă e puțin jenă să ne spuneți că Prima-Doamnă a Țărișoarei poartă diamante pentru că promovează industria de diamante a României? Vouă cine vă plătește salariile? Cei doi de la Sibiu din chirii ori poporul ăsta pe care îl călcați în picioare zilnic?
Sau hai s-o luăm altfel: cât de buni consultanți sunteți dacă îl lăsați pe Măria-Sa să se zborșească la profesori când gradul de acceptabilitate al grevei lor în societate depășește 70%? Cât de buni sunteți când o lăsați pe Prima… să plece încărcată de giuvaeruri când colegii domniei-sale plâng în stradă și își strigă disperarea, când poporul e împovărat de sărăcie? Cât de inadecvați puteți fi toți care populați Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și alte palate?
Măria-Ta, sunt absolut sigur că aceste rânduri nu vor ajunge până la Prea-Înaltele matale Urechi, dar dacă totuși da, sper că nu te vei întrerupe de la golf, tenis sau alte îndeletniciri plăcute ca să mă distrugi pe mine și micul meu ziar. Oricum presa care nu e cumpărată de Palate și Partide e distrusă deja. N-ar merita efortul și ar fi mare păcat (chiar și mie mi-ar părea rău) să ratezi lovitura la gaura 6 din cauza mea! Ai suficienți argați în teritoriu (între noi le spunem politicieni) care se ocupă temeinic cu distrugerea a tot și toate. Desigur, asta când nu ne suflă în față fumul de la trabucele cubaneze și nu se uită plictisiți la ceasul de 50 de mii de euro de la mână, ca să înțelegem că e timpul să ia masa. Ei, nu noi… Că noi uneori mai sărim câte o masă. Dar nu-i bai.
Vorba ceea: N-aveți bani să plătiți factura la gaze? Mai puneți un diamant pe voi!

3 COMENTARII

  1. Asa e in politica noastra, sindromul celui de-al 2-lea (sau al 3-lea) mandat de presedinte:
    – Ion Iliescu si-a dat cu …. la finalul celui de-al 3-lea mandat cand l-a gratiat pe Miron Cosma (apoi a anulat decretul de gratiere – o premiera in viata noastra politica)
    – Iohannis s-a facut remarcat in calitate de ‘chirias de Cotroceni’ cu coacerea coalitiei USL 2 (PNL + PSD) anuland voturile a milioane de romani

    Sa vedem ce gratieri va da Iohannis dupa turul II al alegerilor prezidentiale din 2024 (cand noul presedinte inca nu va fi fost validat si pus in functie).
    Vom avea mari surprize!

  2. Da ce puneti botul la propaganda asta de 2 bani. Nici ca ma mira ca va lasati usor manipulati. Nu mai bociti atata. Puneti osul la treaba si nu va mai uitati in gradina vecinului. Cautati singuri solutii si nu va mai milogiti atata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.