Greva profesorilor continua! Azi, miting la București…

0
  • Acum două zile sindicaliștii au negociat Contractul Colectic de Muncă

Sindicatele au trimis profesorilor argeșeni care sunt în grevă situația actuală a revendicărilor negociate și promisiunile guvernanților.
Asrtfel, miercuri sindicatele profesorilor au discutat cu reprezentanții Ministerului Educației despre contractul colectiv de muncă, care include o serie de alte drepturi și obligații ale cadrelor didactice.
Conform edupedu.ro, în privința contractului de muncă principalele drepturi stabilite au fost următoarele: 1. Reglementarea programului flexibil și a programului inegal de lucru; 2. Plata salariului și a indemnizației de hrană pentru angajații care lucrează și în zilele libere prevăzute de lege, indiferent de numărul de ore/zile de muncă acumulat în perioada lucrată; 3. Instituirea zilei de 5 Iunie ca zi nelucrătoare; 4. Calcularea indemnizației de concediu cu luarea în calcul a indemnizației de hrană; 5. Acordarea a 2 zile (nu o zi) lucrătoare libere plătite pentru îngrijirea sănătății copilului, respectiv 3 zile lucrătoare libere plătite – pentru familiile cu 3 sau mai mulți copii; acordarea a 5 zile libere lucrătoare libere plătite pentru salariata urmează o procedură de fertilizare „in vitro”; acordarea unei zile lucrătoare libere plătite pentru donarea de sânge; 6. Instituirea și pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic/contractual încadrat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată (nu doar pentru cadrele didactice) a dreptului la concediu fără plată pe o perioadă de un an calendaristic, o dată la 10 ani de activitate în învățământ, cu aprobarea consiliului de administrație.

Miting la București

Astăzi la București se va desfășura un nou miting de protest al profesorilor. Este al treilea mare protest al profesorilor din București, de la declanșarea grevei generale și va avea loc între orele 11.00 și 16.00. Manifestanții urmează să se adune, din nou, în Piața Victoriei și să se deplaseze, ca la precedentul protest, către Palatul Cotroceni, însă pe alt traseu, arată programul. Conform noului program, marșul nu va mai avea loc pe ruta Buzești-Berzei-Știrbei Vodă-Splaiul Independenței – Pod Grozăvești – Leu, așa cum s-a întâmplat pe 30 mai, ci va fi urma ruta Bd. Nicolae Titulescu – Pod Basarab. Și de la Pitești sunt așteptați să se alăture protestarilor câteva sute de profesori. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.