Acuzat de unguri pentru trafic de migranţi!

0

Un câmpulungean în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut luni de poliţişti, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare preventivă. Acesta este acuzat de autorităţile din Ungaria de trafic de migranţi. Suspectul a fost dus ieri la Curtea de Apel Piteşti cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au respins cererea şi l-au eliberat.
Ionuţ Elvis B., de 32 de ani, din Câmpulung, este acuzat de autorităţile din Ungaria că ar fi ajutat migranţi să treacă fraudulos graniţa dintre România şi Ungaria dar şi dintre Ungaria şi Austria. Din această cauză pe numele argeşeanului a fost emis un mandat european de arestare preventivă. Luni, câmpulungeanul a fost depistat şi reţinut de către polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Câmpulung. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi ieri, a fost prezentat Curţii de Apel Piteşti cu propunerea arestării preventive, pentru îndeplinirea procedurilor de extrădare.

Judecătorii vor să fie tradus mandatul

Ajuns în faţa judecătorilor, Ionuţ Elvis S. a scăpat de arest. Asta după ce magistraţii au respins cererea procurorilor şi au hotărât ca bărbatul să fie plasat sub control judiciar timp de 15 zile. Judecătorii au decis punerea în libertate, dacă nu este reţinut în altă cauză, ceea ce s-a şi întâmplat, Ionuţ Elvis S. părăsind arestul. „…dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de persoana solicitată B. Ionuţ Elvis, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe o perioadă de 15 de zile, respectiv de la data de 13 iunie 2023 până la data de 27 iunie 2023, inclusiv”, se precizează în minuta şedinţei de judecată, de ieri. În perioada controlului judiciar este obligat să se supună măsurilor de supraveghere şi nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Argeş. Câmpulungeanul nu poate răsufla uşurat! Măsura este temporară, fiind dat un nou termen de judecată. „Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 27 iunie 2023 pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare, însoţit de traducerea în limba română”, scrie în sentinţă. Aşadar, peste 15 zile se va afla din nou în faţa instanţei şi nu se ştie dacă atunci va mai scăpa. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. M.Sandu