Proiect nou, implementat la ICN!

0

Luni după-amiază a avut loc la Universitatea Pitești o întâlnire la care au fost prezenți importanți parteneri la nivel național și județean ai județului Argeș și în care s-a discutat pe tema creșterii nivelului de interes în privința carierei și pregătirii în domeniul nuclear.
Astfel, proiectul ALFRED, care va fi implementat la Institutul de Cercetări Nucleare Mioveni, va înseamna crearea a cel puțin 600 de noi locuri de muncă. Per ansamblu, cu cele două noi unități de la Cernavodă, modernizarea Unității 1 de la Cernavodă, proiectul reactorului de generație IV de la Mioveni și implementarea, în premieră europeană, în Dâmbovița, a reactorelor modulare mici care folosesc tehnologia NuScale Power Module a NuScale din SUA, se vor produce peste 2500 de noi locuri de muncă în următorii 5 până la 10 ani. La eveniment au participat Directorul General al Agenţiei Nucleare Europene, E.S William Magwood, secretarul adjunct pentru Politică şi Cooperare în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA, Aleshia Duncan, fostul director al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, șef de politici și coordonare la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), alți reprezentanți la vârf ai Agenției pentru Energie Nucleară, conducerea Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, specialiști din cadru ICN și FCN Mioveni, conducerea Consiliului Județean Argeș, primari, reprezentanți ai administrației publice locale, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, rectorul Dumitru Chirleșan alături de membrii conducerii Universității Pitești.
”A fost o întâlnire necesară în acest moment. Dincolo de provocările privind obținerea de finanțări, de construire sau îmbunătățire a infrastructurii existente, una din marile probleme care se întrevăd este lipsa forței de muncă specializate, iar România este astăzi principala țară din Europa la nivelul forței de muncă specializată formată și angajată și chiar furnizor către alte țări” ne-a spus Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, unul dintre participanți. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.