MApN recrutează rezerviști voluntari

0
0

O nouă campanie de recrutare de rezervist voluntar va fi organizată de Ministerul Apărării Naţionale în următoarea perioadă. În întreaga țară sunt disponibile 2.187 locuri, o parte dintre acestea fiind în județul Argeș după cum a transmis Centrul Militar Județean Argeș. Selecția se desfășoară timp de o săptămână.
„Ministerul Apărării Naționale organizează în perioada 22.05-30.06.2023, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, anunță CMJ Argeș.
Astfel, campania de recrutare este organizată pentru ocuparea a 2187 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din București și 38 de județe, printre care și județul Argeș”, scrie în comunicatul de presă remis redacţiei.
„La prezentarea la centrul militar, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și pe paginile de socializare http://www.facebook.com/RecrutareMApN sau http://www.facebook.com/Centrul Militar Județean Argeș”, mai precizează CMJ Argeş.
Actele necesare
La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:
● actul de identitate, în original şi în copie;
● certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
● acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
● permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
● livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Cine se poate înscrie

Ca rezerviști voluntar în Armata României se pot înscrie cetăţeni (bărbaţi și femei între 18-55 ani) cu sau fără pregătire militară, care trec printr-o selecție pe bază de probe psihologice, fizice și examinare medicală, iar apoi vor încheia un contract individual pe durată determinată cu MApN. Rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției militare pe care o ocupă, la fel ca militarii în activitate pe funcții similare, iar în restul timpului, li se acordă 30% din salariu. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.