Salvat de un polițist de la sufocarea cu mâncare

0

La un pas de moarte s-a aflat un bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Brăduleț, luni seara. Omul mânca mici într-un restaurant când o bucată de carne i-a rămas în gât. Nu mai putea respira, se învinețise și cei de față, în ciuda încercărilor, nu reușeau să-l ajute. Un polițist care se afla în apropiere a intervenit și l-a salvat. I-a făcut manevra Heimlich până când a sărit bolul alimentar. Astfel, poliţistul care în aceeaşi zi împlinea 37 de ani a sărbătorit aniversarea în mod inedit, salvând un om de la moarte! 
Bărbatul s-a dus la un restaurant din comuna Mușătești și a comandat mici și bere. Era așezat la masă când în local au ajuns soția, fiul și nora lui. I-a invitat și pe ei să se servească din farfuria lui. În timp ce soţia era lângă el, bărbatul a început să vorbească, în timp ce avea mâncare în gură, moment în care i-a rămas bol alimentar în gât. Omul a băut bere, sperând să reuşească să înghită, dar starea i s-a agravat. Cei de faţă au început să-l bată pe spate. Din fericire, în apropiere de local era agentul de poliție Alin Ștefan Perşinaru, din cadrul Secției de Poliţie Rurală Domnești, Postul de Poliție Mușătești, aflat în timpul serviciului. Omul legii a văzut agitaţia din restaurant, a intrat în local şi l-a găsit pe client vânăt la faţă, ţinându-se de gât. L-a prins în braţe şi a început să-i facă manevra Heimlich specifică în salvarea de la sufocare. În scurt timp, bărbatul a scos bolul alimentar. Nu a vrut să meargă la spital spunând că şi-a revenit complet şi se simte bine.

A urmat cursuri de prim-ajutor

Poliţistul are cunoștințe pentru acordarea primului ajutor şi a recunoscut simptomele de obstrucția căilor aeriene, de cum l-a văzut pe bărbat. Începând cu septembrie 2022, prin colaborarea cu pompierii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, polițiștii argeșeni învaţă măsurile de prim ajutor. „Agentul de poliție Alin Ștefan Perşinaru a parcurs atât pregătirea cu pompierii argeșeni, în cursul lunii februarie 2023, cât și un modul de instruire pentru acordarea suportului vital de bază, în cadrul cursului de inițiere în carieră, parcurs în perioada august-noiembrie 2022, la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ,,Nicolae Golescu” Slatina” au transmis reprezentanţii IPJ Argeş. Proaspătul agent este încadrat direct din anul 2021 la IPJ Argeş. Îl felicităm pentru prezenţa de spirit şi modul cum a acţionat şi îi dorim cât mai multe acţiuni încheiate cu succes. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.