Câinii de avalanșă din România s-au pregătit în Argeș

0

În perioada 19-22 iunie, în Argeș s-a desfășurat „Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural”, organizată de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România prin Salvamont Argeș. 
Tabăra a fost organizată la Cota 2000 de pe Transfăgărășan și a reunit salvatori din toată țara. Timp de trei zile, au participat la exerciții de căutare și activități specifice 17 conductori salvatori montani cu 23 de câini, din 14 județe: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș ( Borșa), Mureș, Prahova, Sibiu (Cisnădie) și Suceava.
„Organizarea a fost, ca de obicei, impecabilă, iar colegii noștri au plecat foarte mulțumiți din Argeș. Am făcut căutări în tandem, cu GPS-uri pe câini, pentru descărcarea traseurilor făcute de aceștia și pentru o vizualizare ulterioră. Până la urmă, a fost o activitate foarte bună și organizată foarte bine.
Participarea la această tabără este etapă obligatorie în menținerea brevetului de Unitate Canină Salvamont” a spus Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.