România a câștigat Trofeul Carpați Niro U21

0


În cel de-al treilea meci, handbalistele tricolore au învins Elveția, scor 36-35, cucerind astfel trofeul. În primele două meciuri ale turneului, România a învins Macedonia de Nord (35-29) și Serbia (33-21). Cele trei victorii dau o mai mare încredere tricolorelor înaintea debutului la Campionatul European Under 19, turneu găzduit de Mioveni și Pitești, în perioada 6-16 iulie. România a fost repartizată în grupa B din care mai fac parte Germania, Portugalia și Islanda. Tricolorele vor debuta joi, de la ora 19.45, la Pitești, contra Islandei. La festivitatea de premiere a Trofeului Carpați, au fost prezenți și primarii Cristian Gentea și Ion Georgescu, edilii celor două orașe care vor găzdui Campionatul European.

Se joacă la Mioveni și Pitești

Sala Sporturilor Mioveni are o capacitate de 2.500 locuri și va găzdui meciurile din cadrul grupelor C și D, în timp ce partidele din grupele A și B se vor disputa la Sala Polivalentă ”Pitești Arena”, cu o capacitate de 4.100 locuri. Finala competiției va avea loc duminică 16 iulie, de la ora 18.45, la Pitești Arena.

Spectacol pe semicerc

România are în palmares două titluri europene la categoria U19, în 1998 şi 2000, precum şi o medalie de bronz în 2007. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 5. Actuala generaţie a echipei României a încheiat pe locul 7 în 2021 la Europeanul Under-17. Printre favoritele turneului final din acest an este și Ungaria, campioană europeană în 2019 şi 2021 la această categorie de vârstă. Ungaria a fost repartizată în Grupa C, din care mai fac parte trei echipe puternice: Norvegia, Franţa și Serbia.
Componențele grupelor:
● Grupa A: Croaţia, Elveţia , Suedia, Olanda
● Grupa B: România, Germania, Portugalia, Islanda
● Grupa C: Ungaria, Norvegia, Franţa , Serbia
● Grupa D: Danemarca, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.