S-au scumpit vacanțele pe litoralul românesc!

0

Argeșenii care nu și-au luat din timp bilete, dar care vor să meargă în vacanță pe litoral în lunile iulie și august, vor scoate mai mulți bani din buzunar. 
Începând cu 1 iulie, prețurile au crescut semnificativ pe litoralul românesc și nu numai.

Tarife mai mari și cu 20%

Conform adevărul.ro, până pe data de 15 august, prețurile de pe litoralul românesc pot crește cu aproximativ 15%, în unele cazuri chiar cu 20%! Justificarea acestor scumpiri vine din faptul că perioada din vară în care tocmai am intrat este considerată vârf de sezon, iar prețurile sunt mai mari. De exemplu, la un simplu hotel de 3 stele, suma pe care trebuie să o scoateți din buzunar poate crește de la 230, la 260 de lei. Dacă vă doriți o vacanță în condiții ceva mai bune, la un hotel de 4 stele, prețul poate sări de la 500 la 600 de lei! Iar pentru un șezlong, scumpirile vor fi, de asemenea, sesizabile! Simpla odihnă pe plajă, pe un banal șezlong, vă poate costa cu aproximativ 5 lei mai mult, decât prețul de până acum.

Prețuri mai mari și în Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania și Portugalia

În acest an, vacanțele sunt mult mai scumpe și în destinaţiile din străinătate preferate de români, cele mai mari scumpiri înregistrându-se în Bulgaria și Turcia.”Cea mai mare creștere relativă a prețului a fost în cele mai accesibile destinații, cum ar fi Bulgaria și Turcia. Prețul pe zi la Sunny Beach din Bulgaria, pe malul Mării Negre, este cu 16,6% mai mare decât anul trecut”, a precizat analistul eToro Bogdan Maioreanu, citând statistici ale agregatorului de oferte de turism Check 24. Trei destinații din Turcia înregistrează, de asemenea, o creștere de două cifre în acest an: Antalya/Belek – cu 15,9%, Side/Antalya – cu 15,5% și Kemer/Beldibi – cu 13,6%. Alte destinații populare urmează același trend devenind în acest an mai costisitoare decât în 2022. Mallorca – Spania, Kușadası – Turcia și Hammamet – Tunisia sunt cu peste 12% mai scumpe, în timp ce prețul sejururilor din Ibiza – paradisul petrecăreților – și Rodos din Grecia sunt cu 11% mai mari. Alte destinații populare precum Creta, Madeira (Portugalia) și Lanzarote (Spania) înregistrează și ele o creștere de peste 10% a prețurilor la cazare. Una dintre destinațiile preferate în mod tradițional de turiștii români, Halkidiki, are o creștere a prețurilor mai modestă, de 4,3%.

La 80% din nivelurile dinaintea pandemiei

Cel de-al doilea barometru mondial al Organizației Mondiale a Turismului din acest an arată că redresarea rapidă a sectorului începută anul trecut a continuat și în 2023. Per ansamblu, sosirile internaționale au ajuns la 80% din nivelurile de dinaintea pandemiei în primul trimestru din 2023. Se estimează că 235 de milioane de turiști au călătorit la nivel internațional în primele trei luni, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă din 2022. Turismul a continuat să își demonstreze reziliența. Datele revizuite pentru 2022 arată că peste 960 de milioane de turiști au călătorit la nivel internațional anul trecut, ceea ce înseamnă că s-au recuperat două treimi (66%) din cifrele de dinaintea pandemiei. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.