Saramură de pui

0
0

Ingrediente:
• 6 pulpe de pui superioare mari
• 60 ml suc de roșii
• 600 ml apă
• 1 ardei
• 6 căței de usturoi
• pătrunjel proaspăt
• sare și piper după gust
Mod de preparare:
Servită alături de mămăligă, saramura de pui este un preparat tradițional pe cât de savuros, pe atât de ușor de făcut. Este mai lung procesul de gătire decât cel de pregătire propriu-zisă.
1. Întâi preparăm pulpele de pui. Le presărăm cu sare și piper și le punem la fript pe grătar.
2. Separat, preparăm saramura. Tăiem ardeiul rondele, iar usturoiul îl tocăm mărunt.
3. Într-o oală, se pun apa, sucul de roșii, usturoiul și ardeiul la fiert. Adăugăm sare și piper după gust.
4. Lăsăm saramura să dea în clocot și mai lăsăm 20 de minute pe foc după.
5. Turnăm saramura peste pulpele de pui și amestecăm bine, încât carnea să preia aromele sosului.
6. Se servește cu mămăligă caldă sau pâine de casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.