”Ingredientele promovării sunt grupul, pregătirea bună și disciplina!”

0

Alexandru Pelici vrea să readucă FC Argeș în Liga I

FC Argeș a încheiat cantonamentul de la Curtea de Argeș cu un amical împotriva celor de la CS Arsenal Tunari, nou-promovată în eșalonul secund al fotbalului românesc. Piteștenii s-au impus cu 2-0, golurile alb-violeților fiind semnate de Rusu și Haită. După cele nouă zile de pregătire centralizată, jucătorii au primit două zile libere pentru a sta alături de familii, urmând ca de luni să revină la antrenamente.
Antrenorul Alexandru Pelici a analizat evoluția elevilor săi din acest stagiu de pregătire și a tras concluziile care se impun.
Tehnicianul echipei noastre știe cum poate readuce Argeșul în prima ligă, acolo unde îi este locul.

”Mai avem nevoie de un mijlocaș central”

Domnule Pelici, ce concluzii puteți trage după amicalul cu CS Tunari?
– Un final de cantonament, cu un joc împotriva unei colege de serie. În primul rând, mulțumim că au venit să facem acest amical. Felicitări pentru promovare și mult succes în noua ediție! Un adversar care în prima repriză a pus destule probleme, o echipă care pasează bine, care ține liniile apropiate. Ne bucurăm că am progresat de la meci la meci și am reușim anumite lucruri pe care ni le-am propus în aceste jocuri. Este al treilea meci de pregătire, dar încă suntem la început de drum. Mai avem câteva jocuri să punem la punct tot ce ne dorim să jucăm și să cristalizăm un prim unsprezece de bază. În aceste jocuri din cantonament am dat minute tuturor jucătorilor aflați în lot, urmând ca de săptămâna viitoare să ne îndreptăm privirea pentru alcătuirea formulei de bază.
Care ar fi plusurile după cantonamentul de la Curtea de Argeș?
-În primul rând, cred că grupul începe să se contureze. Am avut o perioadă în care am reușit să stăm împreună, cu câteva acțiuni pe care le-am făcut, iar pentru asta țin să-i mulțumesc lui Alex Boncu, ajutorul nostru. Este psiholog sportiv și a fost alături de noi pe toată perioada cantonamentului. A reușit să evolueze toți jucătorii și ne-a ajutat foarte mult la închegarea acestui grup. Mulțumesc colegilor mei care au muncit foarte mult, dar și băieților care au fost receptivi și deschiși la efort, chiar dacă antrenamentele nu au fost ușoare. A fost un volum foarte mare de muncă și se resimte oboseala. Acum urmează două zile în care se pot odihni și sper să revină la antrenamente într-o formă mult mai bună. Mă bucur că cei care au avut mici probleme și-au revenit.
Ați declarat că ar mai fi nevoie de încă un jucător…
-Rămân la această concluzie. Am discutat cu colegii mei și toți suntem de acord că am mai avea nevoie de încă un jucător pe o anumită poziție. Este vorba de un mijlocaș central. Trebuie să avem dublură pentru fiecare dintre ei. Vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla.

”Va fi un campionat de anduranță”

Ați urmărit și mutările făcute de adversari. Cine s-a întărit cel mai mult și pe cine vedeți contracandidate la promovare?
-Majoritatea echipelor s-au întărit, unele au intenția de a face o figură cât mai frumoasă, iar aici mă refer la nou-promovare, Corvinul, Reșița, Ceahlăul. Altele se gândesc la atacarea play-off-ului pentru a nu avea emoții cu retrogradarea. Aici am luat în calcul Slatina. Apoi sunt echipele care în prima fază au spus că vor play-off-ul, urmând ca după aceea să atace promovarea. Nu sunt deloc puține. Contracandidate la play-off le văd pe Chiajna, Chindia, CSA Steaua, Slobozia și Buzău. Sunt echipe care s-au întărit și au început bine jocurile amicale.
Care ar trebui să fie atuurile Argeșului în lupta pentru promovare?
-Atuul trebuie să fie unul singur: grupul. Grupul, pregătirea bună și disciplina, astea sunt ingredientele. Îmi doresc să avem un parcurs echilibrat. Va fi un campionat de anduranță, iar fiecare punct va conta. E important să acumulăm punct sau puncte din fiecare joc, iar când se va trage linie, să fim unde ne-am propus. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.