4 note de 10 și 139 sub 5 la Titularizare

1
0

Ieri s-au afișat, în Argeș, la sediul Inspectoratului Școlae Județean, rezultatele inițiale de la Titularizare. S.M.
Tot de ieri se primesc, până diseară și contestațiile din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023. Rezultatele finale vor fi comunicate, conform Calendarului ministerului, pe 26 iulie. După cum am mai scris, în acest an, la noi în județ au susținut Titularizarea, 668 de candidați, pentru 1233 posturi / catedre / ore vacante, din care 288 complete și 945 incomplete, iar din cele 288 complete 65 sunt titularizabile.

Cine dă examenul

Examenul de titularizare este cel pe care îl susțin cei care doresc să obțină un post în învățământ. Acesta se susține, de obicei, în luna iulie. La el pot participa oamenii care au absolvit facultatea, cei care sunt în ultimul an de facultate, precum și cei care au terminat liceul pedagogic (dacă vor să devină învățători/educatori). Pe lângă cursurile de la facultate, mai sunt necesare și modulele pedagogice, care pot fi urmate în paralel cu facultatea (beneficiul ar fi faptul că dacă ești la facultate la buget, modulul pedagogic nu te va costa nimic, doar înscrierea la acesta), sau pot fi urmate după absolvire (dar doar cu taxă).

Nota de trecere

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Statistica în Argeș

Datele complete ale examenului susținut de profesori în Aregș sunt: # candidați înscriși 826 # candidați admiși 818 # candidați absenți 149 # candidați prezenți 669 # candidați eliminați 1 # retrași 81 # lucrări anulate în centrul de concurs 0 # lucrări transmise 587 # lucrări anulate în centrul de evaluare 3 # candidați cu nota mai mica de 5 – 139 # procent candidați cu nota mai mica de 5 – 23,8% # candidați cu nota între 5 și 7 – 173 # procent candidați cu nota între 5 și 7 – 29,62% # candidați nota mai mare de 7 – 272 # procent candidați nota mai mare de 7 – 46,58% # candidați cu note de 10 – 4 # procent note de 10 – 0,68% # candidați cu nota mai mare de 5 – 445 # procent candidați cu nota mai mare de 5 – 76,2%. Notele de 10 s-au luat astfel: # Educație Fizică și Sport – 2 # Istorie – 1 # Limba Germană Modernă – 1. n

1 COMENTARIU

  1. Ciudat…un elev ca sa promoveze la BAC are nevoie de minim 6 iar ca profesor poti ajunge sa fi titularizat si cu nota 2,25.Vi se pare logica faza asta ?Sa ajunga un profesor – suplinitor sa-mi invete copilul si sa aiba pretentie de la el cand el nici macar un 5 nu e in stare sa ia ca e un redus intelectual?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.