Dosar penal pentru purtare abuzivă, la azilul din Pitești

1
0

Opt persoane au fost relocate și s-au dispus măsuri de igienizare, în urma controlului de la azilul din Pitești.

„A fost finalizat controlul la centrul pentru vârstnici din Pitești despre care s-a primit o sesizare legată de condițiile de trai! Au aplicat sancțiuni reprezentanții mai multor instituții care fac parte din comisia de control.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a cerut să fie eliminată, chiar astăzi, vopseaua aplicată pe mai multe ferestre. De asemenea, s-a dispus igienizarea unui corp de clădire de unde au fost relocate 8 persoane. Vârstnicii au fost mutați la un alt centru.

DSVSA Argeș va aplica o sancțiune pentru că manevrarea hranei nu se făcea corespunzător. Mai exact, proprietarul a adus mâncarea cu o mașină, fără să poată asigura temperatura optimă, în vase neermetizate și asta s-a întâmplat chiar în momentul verificărilor. Valoarea amenzii va fi comunicată la încheierea tuturor actelor de control.

Poliția Municipiului Pitești a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Vreau să transmit un mesaj clar: fiecare sesizare va fi verificată! Îi îndemn pe vârstnici, pe rudele lor, ca acolo unde simt că lucrurile nu sunt în regulă, să îmi scrie, să sesizeze telefonic sau oricum le este dânșilor la îndemână.
Pentru mine, au toți drepturi egale. Au muncit pentru asta și nimeni nu poate să le încalce vârstnicilor dreptul la îngrijire, la o viață decentă, mai ales că oamenii care se adresează centrelor au motive întemeiate: fie sunt singuri, fie sunt bolnavi, fie ambele situații.

Pe toată durata mandatului meu voi avea o prioritate din a verifica și a apăra drepturile vârstnicilor din Argeș! Le suntem datori. În fiecare ar trebui să ne vedem părinții, bunicii, vecinii, rudele”, a declarat prefectul Radu Perianu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.