Comisarul-șef Marangoci dus în arest la București

0

Pentru că nu au vrut să beneficieze de vreun favor din partea foștilor subalterni, la nivel central, s-a luat decizia ca șeful Arestului de la IPJ Argeș, comisar-șef Ciprian Marangoci să fie dus în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Acesta a fost pus la dispoziție de inspectorul șef a IPJ Argeș, după ce a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la bărbat arestat preventiv pentru trafic de persoane. M.Sandu
Comisarul-șef Ciprian Marangoci era șeful Centrului de Reținere si Arestare Preventivă de 12 ani, mai exact din iulie 2011. Acesta a prins în flagrant, vineri, în timp ce primea 500 de euro și un cartuș de țigări de la o persoană privată de libertate. ”Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reţinut că inculpatul, șef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală. Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală. Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT”, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă.

A luat mită de la un arestat pentru trafic de persoane

Dosarul a fost instrumentat de DIICOT, fiind vorba de inculpați arestați în dosare de crimă organizată. Cei de la care șeful arestului primea mită și le acorda favoruri erau arestați preventiv pentru trafic de persoane. Inculpații erau monitorizați de anchetatori. Șeful arestului este acuzat de luare de mită, și favorizarea infractorului. În cadrul IPJ Argeș unii colegi spun că Ciprian Marangoci ar fi căzut într-o cursă ce i-a fost întinsă. Alții spun că era problemă veche și era doar o chestiune de timp până când avea să izbucnească scandalul. Șeful Arestului a fost reținut vineri seara și a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce Tribunalul Argeș a emis pe numele lui un mandat pentru 30 de zile.
După decizia instanței, Ciprian Marangoci a fost pus la dispoziție la nivelul IPJ Argeș. Încă de vineri seara după ce procurorii DIICOT au dispus reținerea, de la nivel central s-a luat hotărârea ca ofițerul să nu fie dus în arestul IPJ Argeș unde lucrează toți subalternii lui dar și deținutul de la care a primit mită. De aceea a fost dus în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Comisarul șef Maragoci are un fiu, care a avut rezultate deosebite la învățătură, atât în liceu cât și în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza pe care a absolvit-o cu medie mare. Acesta a fost repartizat ca ofițer în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.