Dovlecei umpluţi cu carne de pui

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min
• Timp de gătire: 15 min
• Gata în: 55 min
Ingrediente:
• 6 dovlecei
• 800 gr. piept de pui
• sare
• piper
• 1 legătură pătrunjel
• busuioc
• 1 ou
• 100 gr. orez
• 500 gr. roşii
• 100 gr. caşcaval
• 3-4 linguri ulei
• 1 legătură ceapă verde
• 50 gr. smântână
Mod de preparare:
1. Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară sare, ca să nu-şi schimbe culoarea.
2. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată.
3. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
4. După ce au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra şi se servesc cu smântână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.