Zi de foc pentru Salvamont

0

Sâmbătă, 41 de apeluri au fost date la Salvamont de la turiști care aveau nevoie de ajutor. S-au aflat în pericol 52 de persoane și 14 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale. Salvamont Argeș a coborât pe targă un turist care avea luxație de picior. Tot sâmbătă au transportat un turist polonez care a suferit un stop cardio respirator, pentru a fi preluat de Serviciul de Medicină Legală Sibiu.
Un turist care a suferit o luxație de gleznă a cerut ajutorul Salvamont Argeș, sâmbătă. Acesta a fost preluat de sub lacul Călțun și transportat la Piscu Negru. Inițial, victima a crezut că poate coborî doar sprijinită, dar după puțin timp s-a recurs la evacuarea cu targa. La intervenție au participat patrulele de serviciu ale Salvamont Argeș (Cota 2000 Transfăgărășan) și Salvamont Sibiu (Bâlea Lac). Un turist polonez a decedat în urma unui stop cardio respirator, în munții Făgăraș, între zona numită Trei Pași de Moarte și Nerlinger. ”Din păcate victima, cetățean polonez, a decedat. Elicopterul SMURD nu are voie să ia decedati la bord, chiar daca acea victimă moare în timpul acțiunii de salvare (!!!). Așa că elicopterul pur și simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărășan, în vederea preluării de către IML” au precizat salvamontiștii argeșeni.

54 de turiști au avut nevoie de ajutor

Salvamont România anunţa că, sâmbătă în 24 de ore, s-au primit 41 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor din întreaga țară. ”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 41 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au arătat, duminică, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook. Astfel, au fost primite 8 apeluri pentru Salvamont Neamţ, câte patru pentru Salvamont Prahova şi Salvamont Buşteni, respectiv pentru Salvamont Argeş, câte trei apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi pentru Salvamont Maramureş, câte două pentru Salvamont Borşa, Salvamont Bihor, Salvamont Sinaia şi Salvamont Zărneşti, precum şi câte un apel pentru Salvamont Prahova, Salvamont Gorj, Salvamont Harghita, Salvamont Alba, Salvamont Cluj, Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Vâlcea şi Salvamont Brezoi, Salvamont Dâmboviţa, Gorj, Harghita. n”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 54 de persoane, dintre acestea 11 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 3 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate la spital. S-au primit şi 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, a menţionat sursa citată. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.