Campanie masivă PRO vaccinare, desfășurată de DSP!

0

Direcția de Sănătate Publică Argeș, a lansat o campanie de informare și conștientizare privind importanța vaccinării, aceasta va ține 3 luni și este desfășurată la nivel national și de MInisterul Sănătății. 
Campania a fost demarată după ce s-a constatat că a scăzut încrederea populației în vaccinare, în timpul pandemiei de Covid-19.
Clipurile video vizează vaccinarea bebelușilor, copiilor și adolescenți, vârstnicilor și persoanelor aflate în grupe de risc, potrivit unui comunicat de presă. Din câte se pare percepția populației cu privire la importanța vaccinurilor adresate copiilor a scăzut în timpul pandemiei de COVID-19, în 52 din cele 55 de țări analizate, a avertizat UNICEF într-un nou raport privind imunizarea, în aprilie 2023. Campania națională de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării lansată de Ministerul Sănătății sub sloganul „Știu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!” va dura 3 luni și vizează vaccinarea bebelușilor, copiilor și adolescenților, vârstnicilor și persoanelor aflate în grupe de risc. Obiectivul campaniei de vaccinare este creșterea interesului publicului. Pandemia a întrerupt vaccinarea copiilor aproape peste tot, în special din cauza suprasolicitării sistemelor de sănătate, a redirecționării resurselor dedicate imunizării către vaccinarea împotriva COVID-19, a lipsei de personal medical și a măsurilor de izolare. Copiii născuți chiar înainte sau în timpul pandemiei depășesc acum vârsta la care ar fi trebuit să fie vaccinați în mod normal, fiind astfel necesară luarea unor măsuri prompte pentru a-i imuniza pe cei care nu au fost vaccinați și pentru a preveni epidemiile de boli mortale. S.M.