FC Argeș Basketball a transferat un jucător austriac

0

FC Argeș Basketball a anunțat transferul lui Bryce Douvier, jucător care vine din Italia, de la Juvi Cremona. Este al doilea jucător străin care se alătură în această vară echipei din Trivale.
Deținător al unui fizic impresionant, noul vultur are 31 ani, măsoară 201 centimetri și va acoperi, în sezonul următor, pozițiile 3 și 4. Născut în Austria, la Salzburg, component al echipei naționale, Bryce are dublă cetățenie, austriacă și americană. El a debutat în sezonul 2022/23 la Siauliai, echipă alături de care a participat în Basketball Champions League. După trei luni petrecute în Lituania, Bryce a semnat în Serie A2. Aici, în 17 meciuri, a înregistrat cifre impresionante: 17.7 puncte, 8.4 recuperări (2.1 ofensive), 0.7 pase decisive, 0.6 intercepții, 19.1 eficiență, 53% – 2p, 33% – 3p, 80% – 1p.

Experiență bogată în campionate puternice

Douvier a absolvit Universitate din Texas, în 2016, iar prima experiență în Europa i-a adus titlul de MVP în All Star Game-ul Portugaliei. Spectacolul și seriozitatea l-au propulsat în ligile din Italia, Franța, Grecia, Spania și Polonia. În ediția 2021/2022, Bryce a jucat semifinala în Suedia, iar mediile înregistrate la BC Lulea (18.3 pts, 8.3 reb, 2.2 as) l-au adus în topul celor mai buni marcatori (2) și recuperatori (3) ai campionatului nordic. Experiențele sale profesioniste cuprind meciuri în Basketball Champions League, alături de celebra Aris Salonic.
Piteștenii vor aborda noul sezon cu un nou antrenor, sârbul Nebojsa Vidic. Tot la noutăți se numără Christian Chițu și Raijon Kelly. Din lotul din sezonul trecut au rămas Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Mihai Gavrilă, Radu Voinescu și Nikola Jevtovic. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.