RAR interzice aparatele care blochează kilometrajul

0

Registrul Auto Român (RAR) a descoperit că unii șoferi utilizează un sistem care permite oprirea înregistrărilor kilometrajului în timpul deplasării autovehiculului. 
Conform oficialilor Registrului Auto Român (RAR), dispozitivul care oprește înregistrările odometrului în timpul deplasării autovehiculului, descoperit în timpul unei acțiune de inspecție, este periculos, iar punerea lui pe piață sau utilizarea sunt interzise. Astfel, oficialii instituției atrag atenția posesorilor de mașini că în activitatea de supraveghere a pieței au întâlnit diverse componente destinate a fi utilizate la autovehicule. Deși unele pot părea inovatoare, RAR atrage atenția utilizatorilor de vehicule să se informeze din surse avizate asupra reglementărilor legale aplicabile sau chiar a legalității utilizării la vehicule a componentelor respective. Mai nou, „într-o acțiune recentă de inspecție, la solicitarea Autorității Vamale, am identificat o noua «minune tehnologică» a cărei promisiune este… «înghețarea kilometrilor parcurși». (…) În fapt, acest produs «minune» s-a constatat a fi un dispozitiv electronic (un cablu) cu două mufe, pe care era aplicată doar o etichetă cu un cod, fără vreo trasabilitate, iar produsul nu era însoțit de nici un document tehnic sau fișă de informații”, anunță cei de la RAR. Printr-o scurtă verificare online, inginerii RAR au constatat că produsul este promovat ca un sistem care permite oprirea înregistrărilor odometrului în timpul deplasării autovehiculului. În acest context, deși pentru unii sună interesant, RAR atrage atenția că este periculos, iar introducerea pe piață, punerea la dispoziție sau utilizarea unor astfel de dispozitive este interzisă, la fel cum a fost interzisă punerea în liberă circulație și pentru produsul în cauză. Componentele precum acest dispozitiv de blocare a odometrului nu fac parte dintr-un tip omologat ca unitate tehnică separată și nici nu aparțin unor echipamente de origine ale unor producători de vehicule.
Mai mult, acestea au rolul de a modifica un vehicul omologat de tip UE prin afectarea vitezometrului și a odometrului. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.