Mînzînă face angajări

0
  • Când toată lumea vorbește de restructurare

Grupul PNL din Consiliul Judeţean Argeş a transmis, luni, o scrisoare deschisă premierului şi preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, în document liberalii criticând o hotărâre adoptată în urmă cu o săptămână de Consiliul Judeţean, prin care organigrama instituţiei creşte de la 200 la 255 de posturi. Liderul consilierilor județeni PNL, Narcis Sofianu a comparat decizia cu practicile mincinoase comerciale de Black Friday ale unor comercianți. Acesta susține că prin hotărârea luată, PSD-iștii argeșeni fac o contrareformă.
Luni, 7 august, în ședința extraordinară din Consiliul Județean a fost adoptată hotărârea de modificare a organigramei prin majorarea numărului de posturi din aparatul propriu al CJ Argeş, de la 200 la 255 de posturi. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a dat asigurări, în acea şedinţă, că modificarea statului de funcţii nu presupune creşterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar oferă posibilitatea mutării unora dintre angajaţii Consiliului pe alte posturi pentru a putea gestiona proiectele pe fonduri europene. În scrisoarea deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, liberalii argeșeni spun: ”Considerăm că prin adoptarea acestei hotărâri colegii dumneavoastră care reprezintă P.S.D. în Consiliul Judeţean Argeş sfidează planurile de reformă pe care le-aţi anunţat şi pe care vreţi să le puneţi în aplicare la nivel naţional. Prin adoptarea acestei hotărâri, asemeni acelor comercianţi care din dorinţa de a-i înşela pe oameni măresc nejustificat preţurile unor produse înainte de a face «reducerile» de tip «Black Friday », colegii dumneavoastră au crescut în mod nejustificat numărul de posturi cu scopul de a-şi bate joc de reformele pe care le propuneţi, arătând unei ţări întregi că, în mintea dumnealor, reformele sunt doar pentru unii… şi că acolo unde oamenii au ales «şmecheri», în urma «restructurării» vor exista mai multe posturi decât înainte de anunţarea reformelor. Modul în care consilierii judeţeni ai P.S.D. Argeş au acţionat în acest context ne duce cu gândul la un celebru P.S.D.-ist ( fost P.R.M.-ist, la fel că domnul Mînzînă, preşedintele P.S.D. Argeş şi al C.J.Argeş ) care explica la televizor că unele măsuri au fost adoptate «pentru că putem»”, se arată în scrisoarea deschisă adresată primului ministru. ”Totodată, va întrebăm şi dacă, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al Partidului Social Democrat, veţi solicita colegilor care au adoptat această hotărâre să ia măsuri pentru anularea prevederilor sale? În final, va asigurăm că nu sunteţi dumneavoastră «fraierul de serviciu», aşa cum aţi declarat, ci aceia care plătesc taxe mai multe şi mai mari”, îi mai transmit consilierii PNL Argeş lui Ciolacu.

Mimează aplicarea reformei pentru a-și salva funcțiile

Contactat ieri Narcis Sofianu, liderul cosilierilor județeni PNL și inițiatorul scrisorii deschise, a explicat pentru Curierul zilei ce l-a determinat să îl informeze pe premier cu privire la decizia din județul nostru. ”Am ales asta pentru că mi s-a părut, în primul rând, a fi o fractură de logică între ceea ce susține domnul Ciolacu, în calitatea dumnealui de prim-ministru al României, referitor la criza economică și la reformele necesare pentru a depăși această criză, și ceea ce fac în C.J. Argeș, colegii de partid ai domnului Ciolacu. Aceștia, prin adoptarea H.C.J. nr. 225 din 7 august 2023, își bat joc de ideea de reformă și își bat joc de cetățenii județului Argeș, mărind numărul de posturi din cadrul instituției în condițiile în care la nivel național domnul Ciolacu își dorește să se facă restructurări, atât la nivelul administrației publice centrale cât și la nivelul administrației publice locale. Totodată m-a surprins în mod neplăcut, ba chiar consider că a fost o glumă proastă, declarația domnului Ciolacu referitoare la faptul că dumnealui ar fi ”fraierul de serviciu”, fiind nevoit să aplice niște reforme. În realitate ”fraierul de serviciu” sunt doar cetățenii români atâta timp cât colegii domnului Ciolacu nu fac altceva decât să mimeze aplicarea reformelor. Raportat la unele prevederi din proiectrul Ordonanței de Urgență care reglementează numărul de posturi necesar (n.r. 50 posturi) pentru existența unei direcții sau a unui serviciu, cei de la PSD Argeș își doresc ca în loc de reformă să asigure păstrarea tuturor funcțiilor de conducere, bine plătite, ocupate de oamenii lor de încredere, ceea ce de fapt este o contrareformă mărind numărul de posturi”, a declarat Narcis Sofianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.