Reținut pentru șantaj!

0
0

O licitație pentru o pășune montană din comuna Rucăr a fost mărul discordiei dintre doi localnici. Aceștia au ajuns să se confrunte în instanță. Ca să renunțe la acțiunea de la judecătorie unul dintre ei i-a cerut celuilalt să-i plătească o sumă, altfel, va continua să depună contestații împotriva licitației și câștigătorul nu se va putea bucura de pășune. Ieri a fost prins în flagrant delict după ce a primit banii inscripționați cu cerneală simpatică! Cel acuzat de șantaj se pare că este angajat la Primăria Rucăr!
”Din cercetări, s-a stabilit că în perioada 06 iulie până în prezent, un bărbat de 40 de ani, din Rucăr, ar fi solicitat persoanei vătămate să îi remită o sumă de bani, pentru a-și retrage acțiunea în instanță, cu privire la rezultatul unei licitații de închiriere a unei suprafețe montane, astfel încât persoana vătămată să continue să beneficiese de subvenția A.P.I.A. aferentă suprafeței în cauză. Astfel, în temeiul autorizării instanței competente, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și al Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești, a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, pe raza comunei Dragoslavele, având asupra sa suma de 5.000 de lei, pe care acesta a primit-o anterior de la persoana vătămată. De asemenea, la momentul depistării, au rezultat indicii rezonabile cu privire la faptul că cel în cauză ar fi condus autoturismul cu care a efectuat deplasarea în timp ce se afla sub influența alcoolului, însă acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș ieri.

Se pare că a condus băut când a fost făcut flagrantul

Totul a pornit de la licitație pe care a câștigat-o un fermier din Rucăr. Asta nu i-a convenit lui P.G., angajat la Primăria Rucăr ca și consultant pentru obținerea de fonduri europene, despre care se spune că ar fi deținut pășunea anterior. A contestat licitația și acțiunea a ajuns în instanță. Fiind un conflict, câștigătorul licitației nu putea să beneficieze de ajutorul oferit de stat fermierilor. Se spune că P.G. ar fi fost legat de mai multe scandaluri, în cadrul administrației publice și la un moment dat, s-a pus problema concedieiri lui.
Ieri a fost organizat flagrantul. După ce a primit banii, P.G. a vrut să plece cu autoturismul iar polițiștii au găsit bancnotele marcate, în mașina suspectului. Mai mult, în timpul acțiunii, oamenii legii au descoperit două sticle cu alcool în autoturism. P.G. mirosea a alcool și atunci când i s-a cerut să sufle în etilotest a refuzat. Bărbatul este acuzat de șantaj și refuz de recoltare de probe biologice. Angajatul primăriei a fost reținut după audieri, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.