Începe construcția unei noi creșe, în Pitești

0

Așa după cum anunțam într-unul din numerele trecute, în Pitești, în cartierul Găvana, va fi construită o creșă nouă. Ieri primarul Cristian Gentea a predat amplasamentul constructorului care va demara lucrările. Proiectul este finanțat prin fonduri nerambursabile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizat până în toamna anului viitor.
”Astăzi, 22 august începe organizarea de șantier pentru una dintre cele mai așteptate obiective de investiții: creșa de la ”Albina” din Găvana! Ne-am asigurat, prin finanțarea obținută de la CNI – Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social – că nu pierdem nicio ocazie de a construi creșe, pentru că Piteștiul este în deficit, la fel ca majoritatea orașelor mari. La ”Albina” se va construi o creșă pentru 40 de copii. Terenul pe care vom ridica unitatea de învățământ are 5 400 de mp: clădire cu regim parter, locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale. Ne dorim ca în septembrie 2024, creșa să fie funcțională! Îi asigurăm pe cetățenii din zonă că avantajul construcției unei creșe este imens, sunt părinți care nu au unde să-și lase copiii cât sunt la serviciu! Promisiunea este că vom găsi soluții și pentru relocarea băncilor/foișoarelor pentru relaxare în cartier”, este anunțul făcut ieri de primarul Cristian Gentea.

Construită din fonduri nerambursabile

Grădinița din Găvana este un proiect finanțat prin fonduri nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență . Contractul în valoare de 11.886.810,72 lei, „Construire creșă mică”, va fi executat pe un teren cu suprafața de 5400 mp, situat în cartierul Găvana II, în zona complexului Albina. Construcția va avea doar parter și va fi împărțită în trei nuclee funcționale: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul pentru copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Consiliul Local Pitești va trebui să suporte cheltuielile de racordare la utilități ( energie electică, apă, canalizare, gaz sau alt tip de combustibil utilizat), costurle fiind estimate la aproximativ 360.000 lei, inclusiv TVA. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.