Amendați pentru delicte silvice

0

Polițiștii Formațiunii Ordine Publică Costești au actionat pentru prevenirea și combaterea transportului ilicit de materiale lemnoase, pe raza de competență, împrejurare în care au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Mihăești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 0,513 mc de material lemnos, în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.

De asemenea, polițiștii Formațiunii Ordine Publică Costești au depistat, pe raza de competență, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Mihăești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 0,54 mc de material lemnos, în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Pietroșani, care transporta, pe raza localității Domnești, material lemnos cu un autocamion, cu documente legale de însoțire a materialului lemons, fără a avea conexiune permanentă de date mobile active pe toată durata transportului până la destinație, conform normelor legale din domeniu.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.