Au început programele Rabla

0

Aproape 500 de milioane de lei au fost alocate pentru sesiunea de toamnă a programelor “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”, care au debutatpe 1 septembrie.
Astfel, România s-a angajat să scoată de pe străzile ţării un sfert de milion de rable până în anul 2026, maşini mai vechi de 15 ani, iar pentru realizarea acestui lucru programele Rabla și Rabla plus contribuie din plin. Pentru ‘Rabla Clasic’ este alocat un buget de 222 de milioane de lei, dintr-un total de 560 de milioane pentru acest an, iar pentru ‘Rabla Plus’, finanţarea autoturismelor electrice, sunt 272 de milioane de lei, dintr-un buget total de 780 de milioane. Cu această ocazie, Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că organizează sesiune de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, în perioada 29 august – 12 septembrie 2023.

Ce documente sunt necesare

Conform unui comunicat al AFM, condiţiile de participare în Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”, precum şi documentele pe care trebuie să le transmită solicitanţii producători/dealeri pot fi găsite în ghidurile de finanţare ale celor două programe, aprobate prin Ordinele nr. 784 şi 783/22 martie 2023, publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la secţiunile aferente programelor. Listele producătorilor validaţi în cadrul celor două programe vor fi publicate pe site-ul AFM. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.