Se modifică Programul ”Cornul și laptele”

0

Guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 652/2023 (publicată în Monitorul Oficial în 8 august), privind Programul pentru şcoli al României în perioada 2023-2029 (cunoscut sub denumirea „Cornul şi laptele”), precum şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2023-2024.
O noutate a programului pentru perioada 2023 – 2029 este faptul că pe parcursul săptămânii se acordă 2 porții de fructe şi/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate şi 5 porții de produse de panificație, față de anii școlari anteriori, când se distribuiau două porții de lapte şi o porție de produs lactat.
În perioada următoare, prin ordin al prefectului se va constitui Comisia pentru implementarea “Programului pentru școli al României” la nivel județean, prin consultarea căreia urmează să se decidă lista produselor care vor fi distribuite.

Încep procedurile de achiziție

Miercuri, 6 septembrie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 346/23.08.2023 al MADR privind aprobarea documentației standardizate de atribuire a contractelor/acordurilor cadru de furnizare, a criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanților, a factorilor de evaluare a caietului de sarcini.
Odată cu emiterea ordinului, Consiliul Județean Argeș va demara procedurile legale de achiziție pentru produsele ce urmează să fie distribuite la unitățile școlare beneficiare din județ.
Având în vedere cele menționate mai sus, estimăm o perioadă de minim 3 luni de zile pentru finalizarea procedurilor legale de achiziție și încheierea acordurilor cadru/contractelor de furnizare produse, astfel încât distribuția produselor nu va putea fi realizată odată cu începerea anului școlar, din motive ce nu țin de Consiliul Județean Argeș.
Conform hotărârii de guvern, limita valorică zilnică pentru fiecare preșcolar sau elev este de 0,70 lei pentru porția de fructe și/sau legume; 1,11 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf; 0,65 lei pentru porția de produse de panificație. n
Anul trecut 54.214 elevi din școlile și grădinițele din Argeș au beneficiat de acest program. B.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.