Cum să înveți limba engleză cu ajutorul regulii 80/20

0

Regula 80/20, cunoscută și sub denumirea de Principiul lui Pareto sau Regula lui Pareto, afirmă că 20% din eforturile tale duc la 80% din rezultatele obținute.

În contextul învățării limbii engleze, acest principiu poate fi aplicat pentru a se concentra pe aspectele esențiale care vor aduce cele mai mari îmbunătățiri într-un timp relativ scurt. Iată cum poți aplica regula 80/20 în învățarea limbii engleze:

 1. Învață structurile de bază ale gramaticii: Identifică structurile gramaticale de bază care sunt utilizate în propoziții și fraze. Înțelegerea modului în care se formează propozițiile te va ajuta să comunici mai clar și mai eficient.
 2. Participă la cursuri engleză online: În aceste condiții, vei învăța engleza cu ajutorul unui profesor calificat, de oriunde: fie că ești acasă, în vacanță, în mașină. În zilele noastre, trebuie doar să-ți dorești să înveți, deoarece resursele se găsesc la tot pasul.
 3. Identifică cele mai frecvente cuvinte: În limba engleză, există o anumită listă de cuvinte care sunt utilizate frecvent. Acestea sunt numite cuvinte de bază sau cuvinte-cheie. Concentrează-te pe învățarea și memorarea acestor cuvinte, deoarece ele vor acoperi o mare parte din comunicarea ta de zi cu zi.
 4. Folosește tehnici de învățare activă: Concentrează-te pe activități care necesită participare activă, cum ar fi conversațiile, scrierea de eseuri scurte sau rezolvarea exercițiilor interactive. Acest lucru te va ajuta să îți dezvolți abilitățile practice de limbă.
 5. Fă practică regulată cu citirea și ascultarea: Dedică timp pentru citirea articolelor, a cărților sau a altor materiale scrise în engleză. De asemenea, ascultă muzică, podcast-uri sau vizionează filme și seriale în limba engleză pentru a te obișnui cu ritmul și pronunția.
 6. Folosește tehnici de repetiție: Repetarea regulată a cuvintelor, expresiilor și structurilor te va ajuta să le memorezi mai ușor. Alocă un timp scurt zilnic pentru a revizui și practica ceea ce ai învățat.
 7. Fii strategic în alegerea conținutului: Alege materiale sau subiecte care sunt relevante pentru obiectivele tale și care te interesează. Acest lucru va face învățarea mai plăcută și mai eficientă.
 8. Aplică cunoștințele în context: Încearcă să folosești noile cuvinte și expresii pe care le înveți în contexte reale. Poți scrie scrisori, conversații sau povestiri scurte pentru a-ți exersa abilitățile.
 9. Primește feedback și ajustează-ți eforturile: Caută feedback de la profesori, vorbitori nativi sau parteneri de învățare. Acest lucru te poate ajuta să identifici punctele tale tari și punctele în care mai ai de lucrat.
 10. Fii constant și răbdător: Aplicarea regulii 20/80 necesită consistență și răbdare. Învață în fiecare zi chiar și pentru o perioadă scurtă de timp pentru a menține un ritm constant de progres.
 11. Adaptează-ți abordarea: Fiecare persoană are propriul stil de învățare. Fiindcă regula 80/20 este o îndreptățire generală, fii dispus să ajustezi strategiile și să descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Amintește-ți că nu există o abordare unică pentru învățarea limbii engleze, iar combinarea regulii 80/20 cu alte strategii poate duce la cele mai bune rezultate în funcție de nevoile și preferințele tale.